Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Brand Oriented Innovation

E-book Pdf met watermerkbeveiliging Engels 2012 9789081793728
Direct te downloaden

Samenvatting

Brand-oriented Innovation is een verhelderend boek over innovatie en meer specifiek het weinig bekende concept van merkgeoriënteerde innovatie. In het boek wordt het 3I model voor (merkgeoriënteerde) innovatie geïntroduceerd en toegelicht. Dit 3I model is voortgekomen uit wetenschappelijke onderzoek dat is uitgevoerd in 2010.

De in opdracht van Van Thiel & Company uitgevoerde Nederlandse studie toonde een positieve relatie tussen de mate van merkoriëntatie van een onderneming en de mate van succes van een innovatie geïntroduceerd door die onderneming. Met andere woorden: innovaties die voortkomt uit de merkidentiteit & merkassociaties zijn succesvoller en/of worden sneller geaccepteerd door allerlei stakeholders dan innovaties die geen (of weinig) relatie met het merk hebben.

Veel mensen kennen de kracht van merken. En hoewel merken een grote bron van inspiratie zijn, worden ze nauwelijks gebruikt bij business (model) redesign, productontwikkeling en innovatie. Het boek Brand-oriented Innovation biedt een framework om ook bij bedrijfs- en innovatieprocessen de kracht van merken te gebruiken.

Specificaties

ISBN13:9789081793728
Taal:Engels
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:4
Druk:1
Verschijningsdatum:21-2-2012
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

4.3 van de 5
3 stemmen
1
2
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Patrick van Thiel

Drs. Patrick N.P.M. van Thiel studeerde bedrijfseconomie aan Maastricht University. Hij startte zijn carrière bij designbureau VBAT (thans Superunion). Vervolgens werkte hij in allerlei merk- en marketingrollen bij Essent, Fortis (thans ABN AMRO), KPN en Erasmus Universiteit Rotterdam. Vanuit van Thiel & company opereert Patrick als consultant, interimmanager en sparringpartner op het vlak van branding, strategische marketing en interne organisatie. Hij is mentor van mensen die vooruit willen. Hij was en is betrokken bij een scala aan (inter)nationale merken en organisaties: profit, non-profit, corporate en mkb. Hij heeft veel ervaring met sectoren in transitie zoals energie, financiële dienstverlening, onderwijs en cultuur. Hij is voorzitter van de raad van toezicht van Museum Rotterdam en bestuurslid van Stichting Wij Zijn Rotterdam. Hij is al meer dan twee decennia actief in het hbo als gast- en parttimedocent. Op hogescholen als Design Academy Eindhoven, Inholland Rotterdam, Haagse Hogeschool, Hogeschool Rotterdam (Communication and Multimedia Design), en sinds 2019 aan Hogeschool Leiden (Commerciële Economie). Hij schreef de boeken Designmanagement in essentie (1998/2002/2006/2010, samen met Wil Michels), Innovatie & Succes (2009) en het Engelstalige Brand-oriented Innovation (2012). Zie ook www.vanthiel.biz, www.patrickvanthiel.com

Andere boeken door Patrick van Thiel

Inhoudsopgave

Foreword
Introduction
Dot the test

1.0 Business success
2.0 Paradigm
3.0 Inspiration
4.0 Branding
5.0 Idea development
6.0 Marketing
7.0 Design
8.0 Innovation
9.0 Strategy
10.0 Internal organization

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Brand Oriented Innovation