Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Banken in (dis)balans

de niet-risicogewogen leverageratio

Paperback NL 2017 9789081811750
Verwachte levertijd ongeveer 10 werkdagen

Samenvatting

BANKEN IN (DIS)BALANS is vanaf nu ook verkrijgbaar als pocketboek. Met twee extra appendices, een extra hoofdstuk over derivaten, en een uitgebreid trefwoordenregister!

OVER BANKEN IN DISBALANS: Wat als de regels voor banken inmiddels veranderd zijn, maar het spel hetzelfde is gebleven? Wat als de speculatiedrift van banken na de Financiële Crisis van 2008 - 2015 formeel is ingetoomd, maar dit qua hoeveelheid leverage geen veiligere uitkomst tot gevolg heeft? Kan dat waar zijn? En zo ja, wat zijn daarvan dan de lange termijn consequenties?

In dit boek doet HOLLAND INVEST verslag van een 14 maanden durende studie naar de inhoud en uitwerking van de nieuwe, transparante, en robuuste, post-crisis boekhoudregels voor banken (Basel III, SA-CCR, CRR, CRD-IV).

Maar in plaats van de na de Financiële Crisis van 2008 - 2015 beloofde nieuwe transparantie en robuustheid treft HOLLAND INVEST onverwacht een systeem aan dat weliswaar vernieuwd is, maar nog altijd aan elkaar hangt van aannames die al in eerdere crises al niet bleken te kloppen.

De conclusie in dit boek is: beleg niet in banken, want ondanks de nieuwe regelgeving zijn het nog steeds instellingen met onoverzienbare, want onvoldoende aan banden gelegde, bedrijfs- en systeemrisico's.

Opmerking van de uitgever: dit boek is geschreven voor professionals. Maar voor de geïnteresseerde niet-professional is in de inleiding een extra leeswijzer en uitleg opgenomen. Tevens is het boek voorzien van een uitgebreid notenapparaat met daarin alle bronvermeldingen, een downloadlijst met de vindplaatsen van alle gebruikte bronnen, en een gedetailleerde trefwoordenlijst.

OVER HOLLAND INVEST: Holland Invest is een besloten beleggingsfonds met als doel een veilige vermogensgroei op de lange termijn. Daarnaast zet Holland Invest zich in tot de bevordering van objectieve en betrouwbare kennis over beleggen. Holland Invest is een van de weinige internationaal beleggende fondsen welke niet negatief door de financiële crisis is geraakt.

Specificaties

ISBN13:9789081811750
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:100
Uitgever:HI-publishing
Verschijningsdatum:16-3-2017
Hoofdrubriek:Economie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

BANKEN IN (DIS)BALANS - INHOUDSOPGAVE

1. DOELSTELLING
2. DEFINITIE NOTIONAL VALUE
3. EXECUTIVE SUMMARY
4. BEREKENING VAN DE BASEL III NIET-RISICOGEWOGEN LEVERAGERATIO
5. EVALUATIE BEREKENING
6. IMPLEMENTATIE BINNEN DE EU
7. EVALUATIE EU IMPLEMENTATIE
8. CONCLUSIES TEN AANZIEN VAN DE DRIE DOELEN VAN DIT ONDERZOEK
9. AANVULLENDE MAATSCHAPPELIJKE CONCLUSIES
10. ALLE TECHNISCHE EN MAATSCHAPPELIJKE CONCLUSIES UIT DIT ONDERZOEK BIJEEN
11. TER AFSLUITING

APPENDIX I - THE GREAT LEVERAGING
APPENDIX II - CALIBRATING THE LEVERAGE RATIO

TREFWOORDENREGISTER
OVER DE AUTEUR

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Banken in (dis)balans