Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Advocaat van de duivel

Een praktisch stappenplan voor als je gaat scheiden

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2019 9789082168167
Direct te downloaden

Samenvatting

Iris Brik heeft talloze scheidingen begeleid en afgewikkeld en is ervan overtuigd dat het in de meeste gevallen slimmer en efficiënter kan. Daarom ontwikkelde ze een stappenplan dat jou samen met je partner op een logische manier door het scheidingsproces heen helpt.

In haar boek beschrijft ze waar je voor komt te staan, vanaf het moment dat je besluit te scheiden, tot en met het uitvoeren van de afspraken in het convenant als de scheiding is ingeschreven. Tegelijkertijd geeft ze je ook een stuk munitie in handen waarmee je de boude stellingen van adviseurs van de gevestigde orde kunt pareren.

Als je gaat scheiden zou niet alleen jij dit boek moeten lezen, maar ook familie, vrienden of kennissen die zich betrokken voelen. Zodat ze je op een constructieve manier kunnen bijstaan. Een proces dat al ingewikkeld en pijnlijk genoeg is, kun je maar beter slim en efficiënt aanpakken.

Specificaties

ISBN13:9789082168167
Trefwoorden:echtscheiding, advocaat
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:240
Uitgever:Fine Tuning
Druk:1
Verschijningsdatum:2-7-2020
Hoofdrubriek:Juridisch

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Iris Brik

Iris Brik FFP (1964) is oprichter/eigenaar van Fine Tuning Personal Finance. Haar praktijk in onafhankelijk financiële planning en estate planning is onder meer gespecialiseerd in de advisering/begeleiding van cliënten bij scheiden, ziekte en overlijden. Naast haar werk als financieel planner, echtscheidingsdeskundige en -mediator en estate planner verzorgt zij regelmatig lezingen en workshops op maat voor consumenten én adviseurs over alle uiteenlopende onderwerpen op haar vakgebied. Verder is zij auteur/columnist. Diverse artikelen en columns van haar hand verschenen in (dag)bladen als Het Financieele Dagblad, de Volkskrant, NRC Next, Z24, Money, EX, Vijftig, Business Rijnmond, VVP, Plein+, Belastingmagazine, REP en Fiscalert. Eerder verscheen haar boek: Keep it Simple, de financiële schijf van 5, een praktisch stappenplan voor iedereen die financiële planning belangrijk vindt, met slimme adviezen en nuttige tips waarin zij de vijf belangrijkste thema’s van financiële planning beschrijft: relatievormen, eigen woning en hypotheek, inkomen en pensioen, het (beleggen van) vermogen en de invulling en balans tussen werk en vrije tijd. Als deskundige heeft zij meegewerkt aan tv-programma's als RTLZ Money Talks, RTL Z Pensioenen, RTL 4 Van Kavel tot Kasteel en Rondom 10 (val van de DSB). Reeds in 2005 is zij onderscheiden met de titel Financieel Planner van het Jaar. Kijk voor actuele informatie en andere extra’s op haar websites: www.finetuning.nl www.echtscheidingsdesk.nl www.ENdesk.nl (Erfenis en Nabestaandendesk)

Andere boeken door Iris Brik

Inhoudsopgave

DEEL 1 voorbereiding van de scheiding 17

STAP 1 Je besluit te scheiden, een plan maken 18
STAP 2 Welke vorm van scheiden past bij jou? 26
STAP 3 Een adviseur vinden 43
STAP 4 Het eerste gesprek 52

DEEL 2 tijdens de scheiding 67

STAP 1 Ouderschapsplan 69
STAP 2 Financiële analyse 80
Fase 1 Inventarisatie 80
Fase 2 Rekenwerk 102
Berekening 1 Alimentatie 106
Berekening 2 Woonlasten 147
Berekening 3 Inkomensrisico’s 167
Berekening 4 Pensioen 175
Fase 3 Advies 193
STAP 3 Juridische zaken 200
STAP 4 Uitvoering convenant 213

DEEL 3 na de scheiding 223

Nawoord 230
Dankwoord 231
Over Iris Brik 232
Over Henk de Bont 234
Register 235

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Advocaat van de duivel