Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Olifant in de kamer - Deel 1: Onze dynamiek

Versterk de samenwerking in jouw team!

Spel (h) Nederlands 2022 9789082727753
Verkooppositie 568Hoogste positie: 142
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Elk team heeft kleine en grote olifanten in de kamer. Zaken die onbesproken blijven of zelfs onbespreekbaar zijn. Het niet bespreken leidt ertoe dat teams kansen laten liggen. Kansen om beter te presteren, om meer plezier te hebben en alles uit de samenwerking te halen.

Deze kaartenset helpt teams om:
• kleine en grote olifanten in de kamer op te sporen
• nieuwe vaardigheden te ontwikkelen
• de kwaliteit van de interactie te versterken
• makkelijker te verbinden
• makkelijker in gesprek te gaan over spannende zaken
• alle krachten in het team zichtbaar te maken en te benutten
• de psychologische veiligheid in het team te vergroten

De kaartenset nodigt teamleden uit om vragen aan elkaar te stellen die verbinden en verdiepen en niet dagelijks aan elkaar worden gesteld. Zo leren teamleden met en van elkaar. Ze ontwikkelen nieuwe, rijkere perspectieven op het werk en elkaar.

Er bestaan twee aparte sets kaarten, los van elkaar verkrijgbaar. Elke set behandelt drie thema’s.

Deel 1: Onze dynamiek gaat over:
• Onze omgeving (klanten, andere afdelingen, de organisatie)
• Verleden & toekomst
• Dynamiek & posities

Deel 2: Hot items in de samenwerking gaat over:
• Eigenaarschap
• Verbinden
• Aan- en uitspreken

Elk set bevat 55 kaarten. Op de voorzijde van de kaarten staan vragen. Op de achterzijde zie je het thema waar de vraag over gaat. Ook zijn alle vragen genummerd zodat ze, aan de hand van de online werkvormen, makkelijk bij elkaar kunt zoeken.

De kaartenset kun je op heel veel manieren inzetten. Via de QR-code kom je op de bijbehorende website waar wordt uitgelegd hoe je de kaartenset effectief inzet. Je vindt daar ook verschillende werkvormen.

De kaartenset is ook zeer geschikt voor zelfsturende teams.

Specificaties

ISBN13:9789082727753
Taal:Nederlands
Bindwijze:spel (H)
Aantal pagina's:55
Uitgever:Firijn
Druk:1
Verschijningsdatum:24-6-2022
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

preview
Olifant in de kamer - Deel 1: Onze dynamiek en Deel 2: Hot items in de samenwerking
Léonie van Rijn 1 juli 2022 De kaartensets Olifant in de kamer Deel 1 en Deel 2 nodigen teamleden uit om vragen aan elkaar te stellen die verbinden en verdiepen en niet dagelijks aan elkaar worden gesteld. Zo leren teamleden met en van elkaar. De makers, Annemieke Figee en Leonie van Rijn, vertellen erover in dit artikel.

Over Léonie van Rijn

Léonie van Rijn (links) is psycholoog en teamcoach. Samen met Annemieke Figee (rechts) is zij eigenaar van Firijn. Hun gezamenlijke missie is om complexe teamzaken simpel te maken en houden. Zij coachen teams met , op het oog, simpele interventies die grote impact hebben. Ze begeleiden organisaties bij cultuurverandering. Hierbij maken ze gebruik van hun een eigen methodiek om hardnekkige patronen in teams te veranderen. De ongeschreven regels van het team spelen hierin een grote rol. Managers en (team)coaches die met de methodiek willen werken kunnen een training of coachtraject bij Firijn volgen. Kenmerkend voor Léonie zijn haar oprechtheid, rust en resultaatgerichtheid. Met humor en compassie legt ze patronen in teams bloot. Hier stopt ze echter niet. Ze pakt door tot er resultaten geboekt zijn.

Andere boeken door Léonie van Rijn

Over Annemieke Figee

Annemieke Figee (rechts) is psycholoog en teamcoach. Samen met Léonie van Rijn (links) is zij eigenaar van Firijn. Hun gezamenlijke missie is om complexe teamzaken simpel te houden. Zij coachen teams met relatief simpele interventies die grote impact hebben. Ze begeleiden organisaties bij cultuurverandering. Ze hebben ze een eigen methodiek ontwikkeld om hardnekkige patronen in teams te veranderen, waarin de ongeschreven regels van het team een grote rol spelen. Ze trainen en coachen ook managers en teamcoaches in hun methodiek. Kenmerkend voor Annemieke zijn haar scherpe analyses en resultaatgerichtheid. Vanuit zachtheid houdt ze teams stevige spiegels voor en leert hen hoe ze die zélf kunnen doorbreken.

Andere boeken door Annemieke Figee

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Olifant in de kamer - Deel 1: Onze dynamiek