Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Krachtige clusters

Regionale samenwerking werkt!

Paperback Nederlands 2022 9789083296302
Nog niet verschenen, verwacht op 14‑12‑2022
29,95

Samenvatting

Krachtige clusters beschrijft de praktijk én het perspectief van regionale, publiek-private samenwerking bij het oplossen van grote economische en maatschappelijke uitdagingen. Zoals de klimaatcrisis, gezonde voeding, energietransitie, grondstoffenschaarste, ruimtedruk en het verduurzamen van de leefomgeving.

Overheden, bedrijven, organisaties en betrokken burgers beseffen dat ze deze uitdagingen alleen in samenwerking kunnen oplossen. De belangstelling voor regionale clusters neemt daardoor snel toe. Niet alleen als belofte voor de toekomst. Ze hebben nu al bewezen snel en effectief in te kunnen spelen op deze uitdagingen. Het belang en potentieel van regionale clusters is enorm. Ze markeren een historisch kantelpunt in een maatschappij die op zoek is naar een nieuwe balans tussen mondiaal en lokaal, en tussen stad en platteland.

De richting is bekend, de weg ernaar toe is flexibel. De ontwikkeling kost tijd en is soms weerbarstig. Krachtige clusters helpt daarbij door de beschrijving van elf bouwstenen voor het functioneren van regionale clusters mee te geven. Als bagage voor onderweg.

De auteurs nemen de lezer op een toegankelijke manier mee op reis langs de drijvende krachten, ontwikkeling en succesfactoren van regionale clusters met in het boek veel tips en geleerde lessen. Het resultaat is een informatief en lezenswaardig boek voor iedereen die geïnteresseerd is in regionale samenwerking.

Specificaties

ISBN13:9789083296302
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:200
Uitgever:Mediawerf
Druk:1
Verschijningsdatum:14-12-2022
ISSN:

Over Henk Folkerts

Henk Folkerts (1954) is sinds 1995 organisatieadviseur en momenteel als partner verbonden aan Rijnconsult. Henk adviseert bedrijven en overheden in de agrifoodsector op het gebied van visie- en strategieontwikkeling, keten- en netwerksamenwerking, organisatieontwikkeling en besturing. Hij heeft de afgelopen twintig jaar vele tientallen ketenprojecten mee ontwikkeld en begeleid in binnen- en buitenland.

Andere boeken door Henk Folkerts

Over Huub Torremans

Huub Torremans (1961) studeerde Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Hij werkte enkele jaren bij AT&T en Philips en starte daarna bij Rijnconsult als adviseur. Vervolgens werd hij partner bij Rijnconsult. Sinds begin dit jaar is hij directeur Opvang bij het COA. Hij heeft zijn ervaring opgedaan bij een grote diversiteit aan organisaties: in het bedrijfsleven, bij de overheid en in de dienstverlening – waaronder banken en verzekeringsmaatschappijen. Centrale thema's zijn procesgericht organiseren en performance management. Vanuit zijn inhoudelijke expertise is Huub Torremans nog steeds betrokken bij de verdere ontwikkeling van dit vakgebied binnen Rijnconsult. Naast een reeks artikelen heeft hij twee boeken geschreven: Prestatie-indicatoren voor integraal procesmanagement (1997) en Bedrijfsprocessen onder architectuur (2004), dit laatste samen met Koriander Achterberg.

Andere boeken door Huub Torremans

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Krachtige clusters