Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Sociaal werk doordacht

Paperback Nederlands 2021 9789085600848
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Wat is de professionele identiteit van het sociaal werk? Wat zijn kernwaarden, kernbegrippen en kernelementen? Wat betekent dit voor de beroepsuitoefening, en voor opleiding en professionalisering? Sociaal werk doordacht beschrijft een aantal belangrijke kernelementen van de professionaliteit van het sociaal werk.

Zo wordt ingegaan op de missie en het specifieke van het methodisch werken in het sociaal werk. Een aantal belangrijke begrippen wordt uitgewerkt: socioprudentie, sociale reflexiviteit, integraal werken en beleidscontextueel werken.

Sociaal werk doordacht is een initiatief van het landelijk Platform Lectoren Sociaal Werk. Het platform levert hiermee een bijdrage aan het denken over de professionaliteit van het sociaal werk.

Door het samenbrengen van de binnen diverse lectoraten ontwikkelde perspectieven en kennis, worden de identiteit en kennisbasis van het sociaal werk versterkt.

Specificaties

ISBN13:9789085600848
Trefwoorden:sociaal werk
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:104
Uitgever:SWP
Druk:1
Verschijningsdatum:22-2-2021
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Marja Jager-Vreugdenhil

Marja Jager-Vreugdenhil is onderzoeker bij het Centrum voor Samenlevingsvraagstukken (CvSv) van de Gereformeerde Hogeschool. Zij voert onderzoek uit naar diverse vormen van participatie.

Andere boeken door Marja Jager-Vreugdenhil

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Sociaal werk doordacht