Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Bij welke reorganisatie werk jij?

Over het verschil tussen managen en organiseren

Gebonden Nederlands 2009 9789089650221
Voormalig top 100173 dagen in de Top 100
Niet leverbaar.

Samenvatting

Managen is fundamenteel wat anders dan organiseren! Bij managen gaat het om een gedachte werkelijkheid (B) uit te rollen over de realiteit van alledag (A). Als dat correct is gebeurd, dat wil zeggen conform de planning, dan zeggen we dat het goed is gemanaged. We vinken het af en vinden dat het daarmee klaar en afgehandeld is. Maar waarom blijven organisaties dan toch steeds weer tegen dezelfde problemen aanlopen? Waarom steeds weer opnieuw al die reorganisaties? De kernvraag zou moeten zijn: we hebben de vinkjes gezet, maar is het nu ook echt goed georganiseerd? Werkt het als geheel? En werkt het ook goed in de praktijk? De Jeugdzorg, met soms wel twintig hulpverleners rond een kind, is een prachtig, maar pijnlijk voorbeeld. Hoe krijgen we de organisatie bij de klant en niet hoe krijgen we de klant (aangepast) bij de organisatie?

In 'Bij welke reorganisatie werk jij?' willen de auteurs de lezer een visie op organiseren en op managen aanreiken. De auteurs laten veel praktijkvoorbeelden de revue passeren, die goed zijn gemanaged maar slecht georganiseerd. Wat is er fout gegaan en hoe zou dat beter kunnen? Zij putten daarbij uit voorbeelden uit de profit- en not-for-profitsector. 'Bij welke reorganisatie werk jij?' is een inspirerend boek dat is voorzien van prachtige foto's, kritische artikelen en verdiepende interviews. Het biedt heldere inzichten en helpt u aan de hand van actuele thema's uw organisatie menselijker, klantgerichter en efficiënter te organiseren.

Specificaties

ISBN13:9789089650221
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:184
Druk:1
Verschijningsdatum:7-8-2009
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Expertrecensies (2)

Bij welke reorganisatie werk jij?
Nico Vreeswijk | 10 augustus 2009
Goed gemanaged, maar slecht georganiseerd is het probleem van veel organisaties. Jaap Peters en Hester Heringa beschrijven in 'Bij welke reorganisatie werk jij?' dat managen en organiseren twee duidelijk verschillende dingen zijn, die elkaar soms tegenwerken. Peters is bekend van 'De intensieve menshouderij' en als activist als het gaat om het Rijnlandse model. Hij gaat in zijn nieuwste boek dieper en breder in op de vraagstukken rondom de maakbaarheid van organisaties.
Lees verder
Het verschil tussen managen en organiseren
Hans van der Klis | 11 juni 2009
In zijn nieuwe boek Bij welke reorganisatie werk jij? dat hij schreef in samenwerking met Hester Heringa, betoogt Jaap Peters dat organiseren en managen twee verschillende dingen zijn. ‘Mensen vinden mij vaak een dwarskijker, maar ik vind dat mijn visie getuigt van realisme voor de dagelijkse praktijk’, zegt hij. Eind juni ligt zijn boek op de schappen, maar Management & Literatuur sprak alvast even met de auteur.
Lees verder

Lezersrecensies

3.9 van de 5
23 stemmen
7
11
3
0
2

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jaap Peters

Organisatieadviseur Jaap Peters studeerde Bedrijfskunde in Delft. Jaap is vooral bekend van zijn boeken ‘Intensieve Menshouderij’, ‘Bij welke reorganisatie werk jij?’, de Rijnlandboekjes die hij met Mathieu Weggeman schreef en het recente e-book ‘Nieuwe tijden, anders organiseren’. De verhalen van Jaap worden steevast beoordeeld als herkenbaar en inspirerend. Niet gek voor iemand die put uit een rijke adviespraktijk met opdrachten in het onderwijs, de zorg, bij de nationale politie, gemeentes en in het bedrijfsleven. Kennis gedijt het beste als je het van het ene naar het andere domein brengt. Zoals hij zelf zegt: ‘De praktijk van alle dag houdt je nederig en praktisch’. Jaap vindt dat managers en stafdiensten vooral de vakmensen in een organisatie moeten ondersteunen in plaats van voor de voeten lopen. Het is een rode draad in zijn lezingen. Jaap Peters werkt bij DeLimes nieuw organiseren. Hij is initiatiefnemer van het kwartaalmagazine Slow Management.

Andere boeken door Jaap Peters

Over Hester Heringa

Hester Heringa (1976) is juriste en bedrijfskundige. De laatste jaren is haar specialiteit organisatieontwikkeling en -verandering. In 2009 publiceerde zij samen met Jaap Peters het boek 'Bij welke reorganisatie werk jij?' over het verschil tussen managen en organiseren.

Andere boeken door Hester Heringa

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Gras groei vanzelf...
2. Waar wordt gegeten, wordt niet gescheten
3. Voorbij de intensieve menshouderij
4. Waar regels zijn, is geen aandacht
5. Over Tijd, American football en The Matrix
6. De medewerker als trekPOP
7. Heb jij je reorganisatieplannen voor dit kwartaal al klaar?
8. Ego of eco?
9. Kritieke succesactoren
10. Waar aandacht is, zijn regels overbodig

Nawoord
Literatuurlijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bij welke reorganisatie werk jij?