Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Cultuurdingetje hè

Hoe je de oude organisatiecultuur uit de vloerbedekking krijgt. En de nieuwe erin.

Paperback Nederlands 2022 9789089656148
Verkooppositie 1593Hoogste positie: 812
Nog niet verschenen, verwacht op 21‑06‑2022
29,99

Samenvatting

Natuurlijk wil je ervan af, van de huidige organisatiecultuur die echte veranderingen in de weg staat. De angstcultuur waardoor het bloed uit de muren loopt. De familiecultuur die je organisatie ‘zo gezellig’ maakt, maar stug aan de rand van de afgrond houdt. De organisatiecultuur waardoor je steeds beschamend slecht in de pers komt. Maar van je 'giftige' organisatiecultuur afkomen lukt zelden. Sterker nog: werk je je de blubber om die oude cultuur de deur uit te werken, wordt het juist alleen maar erger…!

Ja, cultuur zit in de vloerbedekking. Maar het goede nieuws: die kan er echt uit. Dáár is dit boek voor bedoeld: bestsellerauteur Maaike Thiecke biedt jou een hart onder de riem met een luid en duidelijk systemisch perspectief op cultuurverandering. Ze laat je zien hoe je de potentie van je organisatie tevoorschijn tovert die nu volkomen onzichtbaar is onder de oude, versleten vloerbedekking.

'Cultuurdingetje, hè' toont waarom cultuur zo hardnekkig is en heel weinig te maken heeft met al die excellente, betrokken en competente mensen die je in huis hebt. En hoe je die droom van een vitale, inclusieve, lerende of zelfsturende cultuur erin krijgt.

• Een makkelijk leesbaar boek over cultuurverandering vol hilarische en pijnlijke voorbeelden.
• Praktische ‘vloerbedekkinglogica’ voor iedereen die snakt naar cultuurverandering, of zich er kapot aan ergert dat veranderen maar niet lukt.

Specificaties

ISBN13:9789089656148
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:200
Druk:1
Verschijningsdatum:21-6-2022
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Over Maaike Thiecke

Maaike Thiecke is mede-auteur van bestseller Systemisch TransitieManagement. Neem voor de verandering de makkelijke weg! Zij heeft verstand van hardnekkige organisatiecultuur en werkt al jaren in organisaties die struikelen over de cultuur in hun vloerbedekking. Zij adviseerde vele directies en MT’s over het geheim van cultuurverandering en leidde honderden managers en adviseurs op in vloerbedekkinglogica.

Andere boeken door Maaike Thiecke

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Cultuurdingetje hè