

Meta van den Boomen studeerde Cultuurwetenschap, maar kwam er al snel achter dat haar hart meer bij wijn en gastronomie ligt. Daarom volgde ze een wijnopleiding en deed ze in 2017 examen voor vinoloog. Ze lanceerde haar eigen bedrijf onder de naam Wijndame. Haar interesse in (eet)culturen en wijn combineert ze graag in schrijven.
Meer over Meta van den BoomenWijn in de Lage Landen
De mooiste wijndomeinen in Nederland en België
Gebonden Nederlands 2023 9789089899248Samenvatting
Van het noorden van Friesland tot in het Vlaamse Heuvelland zijn bevlogen wijnmakers dag in dag uit bezig om in de uitdagingen van ons klimaat op professionele manier wijn te maken. Met succes!
Dit boek geeft die wijnmakers een gezicht en gaat dieper in op de smaak van onze eigen wijn. Van wijngaard en druivenras tot duurzame wijnbouw en het vinificatieproces in de kelder. Voor welke uitdagingen staan de wijnmakers en hoe gaan ze te werk?
Wijndame Meta van den Boomen neemt je in 'Wijn in de Lage Landen' mee langs de mooiste wijngaarden in Nederland en Vlaanderen. De sfeervolle foto's van Sarah Distel illustreren het persoonlijke verhaal van de wijnmakers en voeren je mee naar de meest idyllische plekken. Dit boek zal menig liefhebber van wijn, lekker eten, lokale producten en de prachtige plekken in eigen land doen watertanden.
Specificaties
Lezersrecensies
Interviews en artikelen (1)
Over Meta van den Boomen
Inhoudsopgave
INLEIDING 11
NOORD-NEDERLAND
Wijndomein De Koen: NIEUWE DRUIVENRASSEN 17
Een pionier in het polderlandschap
Saalhof: EEN WIJNDOMEIN OPZETTEN 25
Van hobbywijngaard naar agriturismo
MinZeven: MOUSSERENDE WIJN 31
Weerspiegeling van de zee in weergaloze bubbels
Wijngaard de Frysling: EEN KOEL KLIMAAT 37
Holistische wijngaard in het Hoge Noorden
MIDDEN- EN OOST-NEDERLAND
Wijngaard Hof van Twente: HET VINIFICATIEPROCES 47
Het ambacht van wijn maken
Wijngaard Aan de Breede Beek: NATUURLIJKE BESTRIJDERS 57
Evenwicht in de bodem en wijngaard
Betuws Wijndomein: DE OOGST 63
Het moment waar je als wijnmaker een jaar lang naar uitkijkt
Wijnhoeve de Colonjes: HOE WORD JE EEN WIJNMAKER? 71
Oenoloog met een groot sociaal hart
ZUID-NEDERLAND
Wijnhoeve De Kleine Schorre: WIJN EN SPIJS COMBINEREN 81
Zilte zeelucht, zuivere smaken en Zeeuwse nuchterheid
Wijngaard Dassemus: NATUURWIJNEN 89
Spontaan vergist, ongefilterd en vooral: onbespoten
Wijngoed Wolf: BIODYNAMISCHE WIJNBOUW 97
Een levendige wijngaard vol biodiversiteit
Wijngoed Thorn: EEN JAAR IN DE WIJNGAARD 103
Ieder seizoen een nieuwe uitdaging
De Apostelhoeve: DE INVLOED VAN KLIMAATVERANDERING 111
Drie generaties in een familiebedrijf
St. Martinus: INNOVATIE EN ONDERZOEK 121
Buitengewone wijnmaker met een visionaire blik
VLAANDEREN
Wijndomein Aldeneyck: TERROIR 133
Een eigen identiteit in de grensoverschrijdende Maasvallei
Domein Pietershof: DE RELATIE TUSSEN BODEM EN WIJN 141
Vertrouwen op de wetenschap en durven loslaten
Wijnkasteel Genoels-Elderen: DE RIJPING VAN WIJN 149
Geduld, vastberadenheid en ondernemerschap
Clos d’Opleeuw: WIJNAROMA’S 157
Complexiteit en finesse in een fameuze Chardonnay
Entre-Deux-Monts: HOE PROEF JE WIJN? 165
Ingetogen trots in het Vlaamse Heuvelland
Wijndomein Oud Conynsbergh: LEVENSWATER UIT DRUIVENDRAF 173
Keuzes maken, maar niet via de makkelijke weg
DE TOEKOMST 181
VERKLARENDE WOORDENLIJST 182
DANKWOORD 186
BRONVERMELDING 188
REGISTER 189
COLOFON 192
Vaak samen gekocht
Mensen die dit boek kochten, kochten ook...
Rubrieken
- Advisering
- Algemeen management
- Coaching en trainen
- Communicatie en media
- Economie
- Financieel management
- Inkoop en logistiek
- Internet en social media
- IT-management / ICT
- Juridisch
- Leiderschap
- Marketing
- Mens en maatschappij
- Non-profit
- Ondernemen
- Organisatiekunde
- Personal finance
- Personeelsmanagement
- Persoonlijke effectiviteit
- Projectmanagement
- Psychologie
- Reclame en verkoop
- Strategisch management
- Verandermanagement
- Werk en loopbaan