Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Markt onder vuur

Hoe politieke conflicten de economie verstoren (en wat we eraan kunnen doen)

Paperback Nederlands 2024 9789401499545
Nog niet verschenen, verwacht op 26‑04‑2024
34,99

Samenvatting

Wat hebben Limburgse appelboeren, BNP-Paribas bankiers, de microchiponderzoekers van IMEC en Barbie gemeen? Allen vallen ten prooi aan politieke disruptie. Landen zetten handelsstromen en toeleveringsketens steeds vaker in om elkaar onder druk te zetten in geopolitieke conflicten. Die geopolitieke spanningen zullen enkel toenemen de komende decennia.

Markt onder vuur legt uit hoe geopolitiek en economie verstrengeld geraakten, wat dat betekent voor landen en bedrijven en hoe ze hiermee kunnen omgaan. Met sprekende voorbeelden toont het boek de noodzaak om je aan te passen aan deze nieuwe realiteit.

Specificaties

ISBN13:9789401499545
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:272
Druk:1
Verschijningsdatum:26-4-2024
Hoofdrubriek:Economie
ISSN:

Interviews en artikelen (1)

preview
Markt onder vuur - Hoe conflicten de economie verstoren (en wat we kunnen doen)
Hans Diels 11 april 2024 In ‘Markt onder vuur’ legt Hans Diels uit hoe geopolitiek en economie verstrengeld raken, wat dat betekent voor landen en bedrijven en hoe ze hiermee kunnen omgaan. Voor dit blog zet hij de ontwikkeling kort uiteen, en legt hij uit waarom het ook voor kleinere spelers relevant is.

Over Hans Diels

Hans Diels is toekomstdenker en expert geopolitiek bij het ondernemersplatform ETION. Hij maakt bedrijven wegwijs in de veranderende internationale omgeving en geeft workshops rond foresight en politieke risico’s. Hij studeerde politieke wetenschappen, internationale betrekkingen en economie aan de KU Leuven, de UCL en de London School of Economics. Hij deed praktische ervaring op bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Amerikaanse Ambassade en bestudeerde de internationale relaties als onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen.

Andere boeken door Hans Diels

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Markt onder vuur