Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Project Management Based on PRINCE2 (2009 Edition)

E-book Epub met watermerkbeveiliging Engels 2010 9789401800563
Direct te downloaden

Samenvatting

De inhoud van dit boek is afgestemd op PRINCE2 Edition 2009. Er wordt een uitgebreid overzicht gegeven van de verschillen tussen de versie 2005 en de nieuwe versie 2009.

Deze uitgave voldoet ruimschoots aan de theoretische eisen die gesteld worden om het PRINCE2 Foundation examen met goed gevolg af te leggen. Het boek is geschreven voor projectmanagers, projectleiders en teammanagers en alle andere personen die privé of in het werk betrokken zijn bij het inrichten en managen van projecten.

De beschrijving van de processen en thema's is gebaseerd op de PRINCE2 methode. De PRINCE2-terminologie is eveneens één op één overgenomen. Er wordt een vertaling gemaakt naar de praktijk, tevens ruim aandacht besteed aan het toesnijden van de Methode PRINCE2 naar de context van de verschillende projecten.

Specificaties

ISBN13:9789401800563
Taal:Engels
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:244
Druk:1
Verschijningsdatum:21-11-2013
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Bert Hedeman

Bert Hedeman heeft ruim 30 jaar ervaring op het gebied van project- en programmamanagement, waarbij 12 jaar bij een internationale bouwonderneming in binnen- en buitenland en enkele jaren bij een internationaal ingenieursbureau. Bert was tevens meer dan 12 jaar verbonden aan de universiteit als hoofddocent in proces- en programmamanagement. Bert Hedeman is de eerste geaccrediteerde trainer voor PRINCE2 en MSP in Nederland. Hij is tevens een Certified Senior Project Manager (IPMA-B). Vanaf het begin was hij betrokken bij de IPMA-certificering in Nederland. Hij is één van de opstellers van de eindtermen van de nieuwe NCB3 en van de certificeringcriteria voor programmamanagers op niveau B en A. In de afgelopen jaren heeft Bert verschillende boeken geschreven over project- en programmamanagement (o.a. IPMA, PRINCE2, MSP). In 1997 heeft hij met enkele partners Insights International B.V. opgericht. Recent heeft hij zijn aandeel in de firma verkocht en heeft hij samen met H. WieferinkHedeman Consulting opgericht, een advies- en trainingsorganisatie op het gebied van project- en programma-management.Als partner bij Hedeman Consulting is Bert Hedeman verantwoordelijk voor implementatie en verbetering van project-, programma- en portfoliomanagement en het inrichten van PMO's in organisaties enis hij assessor, coach en trainer in de methodieken Projectmatig Werken, PRINCE2, MSP, P3O, MoP en IPMA.

Andere boeken door Bert Hedeman

Over Gabor Vis van Heemst

Gabor Vis van Heemst is directeur van intrprimus project- en programmamanagement. Intrprimus wil voor haar klanten 'bijzondere dingen doen met bijzondere mensen'. Gabor helpt zijn klanten met de verdere professionalisering van hun projectomgeving en het verhogen van de toegevoegde waarde van veranderingen. Hij zet zich al jaren als manager en consultant/trainer met passie in voor de verdere ontwikkeling van het vakgebied projectmanagement en de toepasbaarheid daarvan binnen organisaties. Zijn droom is telkens weer dat de verandering gaat leven voor de betrokkenen en zodanig wordt ingezet dat het duurzaam bijdraagt.

Andere boeken door Gabor Vis van Heemst

Over Hans Fredriksz

Hans Fredriksz is werkzaam bij dé branchevereniging voor Projectmanagement IPMA-NL. Als manager ledenactiviteiten is hij verantwoordelijk voor het laten aansluiten van alle activiteiten van IPMA aan de ledenwensen en het uitgestippeld beleid. Verder werkt hij part-time op de High-Tech Campus in Eindhoven en is hij ook trainer en adviseur op het gebied van Portfolio-Programma en projectmanagement; PRINCE2(r), IPMA en de TIPI-approach. Fredriksz vindt het vooral belangrijk om projecten en projectmatig werken écht te laten werken binnen organisaties. Dus niet alleen het individu (PM), maar ook zijn/haar team inclusief de omgeving zijn cruciaal voor succes. Mensen en organisaties als het ware 'mee-ontwikkelen' is zijn passie.

Andere boeken door Hans Fredriksz

Inhoudsopgave

1. Introduction to project management
2. Introduction to PRINCE2
3. Principles

Part 1: Introduction to PRINCE2 themes
4. Business case
5. Organization
6. Quality
7. Planning
8. Risk
9. Change
10. Progress

Part 2: Introduction to processes
11. Starting up a Project (SU)
12. Initiating a Project (IP)
13. Directing a Project (DP)
14. Controlling a Stage (CS)
15. Managing Product Delivery (MP)
16. Managing a stage Boundary (SB)
17. Closing a Project (CP)
18. The Project Environment
19. Tailoring

Appendix A: Set-up of management products
Appendix B: Roles and responsibilities
Appendix C: Example of Product-based Planning
Appendix D: Health check
Appendix E: Glossary
Appendix G: Additional information

Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Project Management Based on PRINCE2 (2009 Edition)