Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

BiSL® Foundation Courseware

E-book Pdf met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789401800754
Direct te downloaden

Samenvatting

BiSL staat voor business information services library en is hèt framework voor business informatiemanagement. Sinds de introductie van BiSL is het model uitgegroeid tot de standaard op het vakgebied in Nederland. BiSL biedt een structuur en leidraad voor business informatiemanagement. BiSL legt verbindingen tussen operationeel functioneel beheer en strategisch informatiemanagement en geeft handvatten voor (verdere) professionalisering van business informatiemanagement.

Al deze onderwerpen komen aan de orde in dit trainingsmateriaal dat ondersteuning biedt bij de voorbereiding op het officiële APMG BiSL Foundation examen. In combinatie met de toelichting bij de trainingsmaterialen door uw docenttrainer kunt u zich optimaal op het examen voorbereiden.

Deze training gaat in op de uitgangspunten van BiSL en het met BiSL gedefinieerde proces-framework. Aan de orde komen de uitgangspunten en het framework als geheel, de uitvoerende processen (opgesplitst naar gebruiksbeheer, functionaliteitenbeheer en verbindende processen), de sturende processen en de richtinggevende processen.

Er is veel ruimte voor uitwisseling van ervaringen, waarbij steeds wordt teruggegaan naar de theorie. De courseware bestaat uit: hand-outs, oefeningen en artikelen plus een oefenexamen.

Doelgroep: informatiemanagement, medewerkers van functioneel beheer en IT-ers die de vraagzijde beter willen leren kennen. De presentaties lichten de theorie toe. Met de oefenopdrachten kunt u zich gedurende de training de stof verder eigen maken. De vragen van het oefenexamen geven inzicht in wat u op het examen kunt verwachten. Als u vragen heeft, stel ze gerust aan uw trainer!

Specificaties

ISBN13:9789401800754
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:228
Druk:1
Verschijningsdatum:16-9-2016
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Frank van Outvorst

Frank van Outvorst is co-auteur van het BiSL-framework en enthousiast actief bij doorontwikkeling en toepassing van het framework. Frank doet onderzoek naar de invulling van business informatiemanagement en het gebruik van BiSL en verzorgt regelmatig nationaal en internationaal pressentaties over business informatiemanagement en BiSL. Tevens is Frank nauw betrokken bij de ontwikkeling en doorontwikkeling van het ASL-framework. Hij is ook actief in de ISO-werkgroep die zich bezighoudt met de governance of IT en de ISO 38500-standaard. Frank is als associate verbonden aan The Lifecycle Company.

Andere boeken door Frank van Outvorst

Over René Sieders

René Sieders is medeoprichter en eigenaar van The Lifecycle Company, de strategische kennispartner van de ASL BiSL Foundation. René heeft bijgedragen aan de (door-) ontwikkeling van de ASL- en BiSL frameworks. Tevens heeft hij een leidende rol gespeeld bij de ontwikkeling van ISO/IEC 16350, de internationale standaard voor applicatiemanagement, gebaseerd op ASL. In het dagelijks leven helpt hij organisaties bij het inrichten en professionaliseren van applicatiemanagement, functioneel beheer en informatiemanagement en I-governance.

Andere boeken door René Sieders

Inhoudsopgave

Introductie

Module 1: Afbakening business informatiemanagement
Module 2: Introductie in BiSL
Module 3: Gebruiksbeheer
Module 4: Functionaliteitenbeheer
Module 5: Terugblik
Module 6: Verbindende processen uitvoerend
Module 7: Sturende processen
Module 8: Richtinggevende processen
Module 9: Gebruik van BiSL

Examenvoorbereiding
Opdrachten
Antwoorden oefeningen

BiSL Foundation richtlijnen
BiSL Foundation examen vragen
BiSL Foundation examen uitleg
BiSL Syllabus v2.0

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        BiSL® Foundation Courseware