Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Mijn ontelbare identiteiten

Paperback Nederlands 2023 9789403170817
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

'Wat willen jullie dat ik zeg?' vraagt Sinan Çankaya als hij wordt uitgenodigd om te spreken
op het veertigjarige jubileum van zijn oude middelbare school. De uitnodiging creëert een opening waar vergeten herinneringen uit zijn jeugd en middelbareschooltijd zich doorheen wurmen. Zo denkt Çankaya terug aan zijn voormalige geschiedenisleraar Nico Konst,
ooit de tweede man van de extreemrechtse Centrumpartij.
Zonder zichzelf te sparen beschrijft Çankaya in Mijn ontelbare identiteiten hoe moeilijk hij het vindt om een eigen verhaal te vertellen tegen de achtergrond van de debatten over integratie, cultuur en racisme. Steeds laveert hij tussen wortelen en willen vluchten, tussen ‘wij’ en ‘zij’, tussen straat en school, tussen een erbij en er niet bij horen, tussen ongebreideld individualisme en een soms beklemmend collectivisme. Op de dag van de jubileumviering, waar hij zijn oude geschiedenisleraar Nico Konst weer onder ogen moet komen, vertelt hij zijn verhaal.
Mijn ontelbare identiteiten is een bespiegeling op de veranderde omgang met de ‘de Ander’ in Nederland. Het is een indringend verhaal over opgroeien in Nederland als kind van migranten. Reflecterend op loyaliteit, ontheemding en vooral de zoektocht naar een thuis keert Çankaya zich tegen vastomlijnde identiteiten en weigert hij om een verhaal binnen de grenzen van zijn eigen lichaam te vertellen.

Specificaties

ISBN13:9789403170817
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:248
Uitgever:De Bezige Bij
Druk:10
Verschijningsdatum:16-2-2023
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Sinan Çankaya

Sinan Çankaya (Nijmegen, 1982) studeerde culturele antropologie aan de Universiteit van Utrecht. Verder is hij cum laude afgestudeerd in conflict studies aan de Universiteit Bradford. De laatste vier jaar werkte hij als onderzoeker en adviseur voor de politie Amsterdam-Amstelland.

Andere boeken door Sinan Çankaya

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mijn ontelbare identiteiten