Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Taylor Swift

De opkomst van een muzikaal, maatschappelijk en zakelijk fenomeen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2024 9789461266088
Voormalig top 100Totaal 30 dagen
Verkooppositie 2508Hoogste positie: 43
Direct te downloaden

Samenvatting

Taylor Swift heeft zich ontwikkeld tot een muzikaal, maatschappelijk en zakelijk fenomeen. Hoe heeft ze dit voor elkaar gekregen?

Taylor Swift is geen brutale rockchick. Ze is nog even bescheiden en vriendelijk als toen ze haar carrière begon, maar de girl next door is volwassen geworden. Dankzij haar vermogen om persoonlijke ervaringen om te zetten in songs, raakt ze honderden miljoenen mensen over de hele wereld. Met haar albums en concerten breekt ze alle records. Ze heeft een gigantische menigte fanatieke Swifties om zich heen verzameld. Met haar even originele als persoonlijke aanpak verdient ze als zakenvrouw miljarden.

Maar dat is nog niet alles. Taylors invloed reikt verder dan haar muziek. Ze is een krachtige stem in het publieke debat geworden. Vrouwenrechten, LHBTIQ+rechten en de Amerikaanse politiek: Taylor is een artiest die niet bang is haar invloed te gebruiken voor zaken waarin ze gelooft.

Taylor is niet gewoon. Ze is een van de meest buitengewone personen van deze tijd.

Specificaties

ISBN13:9789461266088
Trefwoorden:biografie, muziek, fenomeen
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:188
Druk:1
Verschijningsdatum:19-4-2024
Hoofdrubriek:Ondernemen
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Taylor Swift - ‘Wat een (zaken)vrouw’
Rogier van der Wal | 27 mei 2024
Hans van der Loo is van vele markten thuis. De dag nadat zijn (en Caroline Koetsenruijters’)uiterst bruikbare boek ‘Giftig gedoe op de werkplek’ Managementboek van het Jaar werd, was hij alweer op TV om het over een heel ander onderwerp te hebben, namelijk: Taylor Swift. Daar gaat zijn nieuwste boek over.
Lees verder
recensie
Taylor Swift - ‘Inzicht in een fenomeen’
Jan Hoogstra | 22 mei 2024
Taylor Swift is een icoon. Ze heeft een grote fanschare opgebouwd, met letterlijk miljoenen volgers: De Swifties. Concerten zijn ver van te voren uitverkocht, haar bedrijf doet ongeveer 2 miljard omzet per jaar. Is dit dan de vrouwelijke Elon Musk? Hans van der Loo, Senior Swiftie, analyseert het fenomeen in zijn boek ‘Taylor Swift - De opkomst van een muzikaal, maatschappelijk en zakelijk fenomeen’.
Lees verder
recensie
Taylor Swift - Boeiend vanuit verschillende perspectieven 
Roy van den Anker | 8 mei 2024
Tijdens mijn jeugd, inmiddels al weer de nodige tijd geleden, hadden we ook popidolen. Mijn broer bezocht concerten van Madonna en Whitney Houston. En ik liet mij gewillig meezuigen in het enthousiasme van een klasgenoot over Michael Jackson.
Lees verder

Lezersrecensies

4.7 van de 5
3 stemmen
2
1
0
0
0

Interviews en artikelen (2)

interview
Taylor Swift vloerde in haar eentje een complete industrie
Ronald Buitenhuis 3 mei 2024 ‘Waarom schrijf je een boek over een zangeresje?’, kreeg ‘Senior Swiftie’ Hans van der Loo vaak te horen. Zijn antwoord: ‘Taylor Swift is een exponent van een industrie die over tien jaar twaalf biljoen dollar waard is: de experience markt. Nederland zou wat minder minachtend over onze eigen ‘Tiësto’s’ mogen doen.’ Een gesprek over de leiderschapslessen van ‘Miss Swift’ en haar ABC-formule.
preview
Taylor Swift - Muzikaal, maatschappelijk en zakelijk fenomeen
Hans van der Loo 29 maart 2024 Waarom een boek over Taylor Swift? Ik zou me er makkelijk af kunnen maken en zeggen dat ik het uit pure fascinatie heb geschreven. Of omdat er (vreemd genoeg) geen gedegen boek over haar bestaat. Maar dat is niet de werkelijke reden.

Over Hans van der Loo

Hans van der Loo richt zich op zelfmotivatie en psychologische veiligheid in teams. Hij is onderzoeker, facilitator en auteur van meerdere bestsellers, zoals 'Kus de visie wakker, 'Psychologische veiligheid','Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken' en 'Gitig gedoe op de werkplek'. deze laatste is Managementboek van het jaar 2024.

Andere boeken door Hans van der Loo

Inhoudsopgave

Voorwoord

Inleiding
Een caleidoscopisch portret van een popicoon

Hoofdstuk 1
Zorgeloosheid op de kerstboomboerderij en het strand

Hoofdstuk 2
Een nieuw begin in Nashville

Hoofdstuk 3
Van countryzangeres tot popicoon

Hoofdstuk 4
Sweetheart in een shitstorm

Hoofdstuk 5
Van de donkere bossen naar het gouden daglicht

Hoofdstuk 6
Taylors Tribe: eigen universum van superfans

Hoofdstuk 7
Bezielde zakelijkheid vanuit een gesloten oester

Uitleiding
Taylors toekomst

Lees- en kijktips
Verwijzingen en literatuur
Nawoord

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Taylor Swift