Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Strategisch Talentmanagement

Over talent, talentontwikkeling en het strategisch inzetten van talent

Gebonden Nederlands 2015 9789462153073
Voormalig top 100Totaal 30 dagen
Verwachte levertijd ongeveer 10 werkdagen

Samenvatting

Hoe krijg je een strategisch en ambitieus talentmanagement van de grond in dit polderrijke land? Een talentmanagement dat zich vooral richt op mensen, functies, rollen en contexten die er echt toe doen. Die vraag hebben de auteurs zichzelf gesteld en ook voorgelegd aan een aantal vooraanstaande denkers en practitioners op het gebied van talentmanagement. Dat levert dit rijke en veelzijdige boek op.

Dit boek brengt ordening aan in de beschikbare overvloed aan definities van talent en biedt een helder overzicht van de verschillende perspectieven op talentmanagement en aanpakken om de talentpraktijk effectief en vooral strategisch vorm te geven.

Vragen die aan de orde komen zijn onder meer de volgende: Wat betekent ‘talent’? Hoe sporen we talent op? Is talent ’maakbaar’? Hoe kan talent zich het beste ontplooien? Wat motiveert precies talent? Hoe en waar kan toptalent strategisch optimaal renderen? En waarom blijft voormalig talent soms te lang op het pluche zitten?

Het boek 'Strategisch Talent Management' geeft antwoorden op deze vragen, zowel vanuit wetenschappelijk perspectief - maar zonder blinde vlek voor de praktijk - als vanuit praktisch perspectief, maar zonder wetenschappelijk naïef te zijn.

Specificaties

ISBN13:9789462153073
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:344
Uitgever:VMN Media
Druk:1
Verschijningsdatum:10-6-2015
ISSN:

Expertrecensies (2)

Strategisch Talentmanagement
Louis Thorig | 19 november 2015
Talentmanagement staat al enige jaren in de top-3 van topprioriteiten van HRM en twee jaar op rij zelfs op nummer één. Dat geeft niet alleen het belang maar tevens ook de worsteling aan van organisaties en de HR-professionals die erin werkzaam zijn.
Lees verder
Management Summaries: Strategisch Talentmanagement
Pierre Spaninks | 20 juli 2015
Talent is in, en talentmanagement al helemaal. Dat wijzen trendonderzoeken onder (HR) managers uit. Strategisch Talentmanagement (‘Over talent, talentontwikkeling en het strategisch inzetten van talent’) van Boudewijn Overduin en Job Hoogendoorn gaat over de uitdagingen, worstelingen, paradoxen en (belangen-)tegenstellingen bij de invulling van strategisch talentmanagement. En vooral over hoe je er effectief vorm aan kunt geven.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Boudewijn Overduin: ‘Talentmanagement niet gelijkstellen aan leiderschapsontwikkeling’
Pierre Spaninks 17 augustus 2015 Talent is in en talentmanagement al helemaal. Maar vertaalt al die belangstelling zich ook in een effectieve praktijk? In het boek Strategisch Talentmanagement is Boudewijn Overduin daar behoorlijk kritisch over. Alle reden voor een goed gesprek.
preview
Preview - Strategisch Talentmanagement
Boudewijn Overduin 2 juli 2015 Talent is in. En talentmanagement is hot. Dat wijzen vele trendonderzoeken onder (HR)managers uit. En dus zien we boeken over het onderwerp verschijnen, waaronder Strategisch Talentmanagement van Boudewijn Overduin en Job Hoogendoorn. In deze preview geeft Boudewijn Overduin alvast de rode draad aan de hand van 4 uitgangspunten.

Over Boudewijn Overduin

Boudewijn Overduin is mede-oprichter en voormalig CEO van Vergouwen Overduin. Hij publiceerde onder meer over een performancegerichte benadering bij het inzetten van opleiding en training.

Andere boeken door Boudewijn Overduin

Over Job Hoogendoorn

Dr. Job Hoogendoorn is sinds 2014 als partner verbonden aan het Erasmus Center for Contract Research & Business Support, Erasmus Universiteit Rotterdam. Hiervoor was hij hoofddocent HRM en directeur van de parttime opleiding Bedrijfskunde bij de Rotterdam School of Management.

Andere boeken door Job Hoogendoorn

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Wat is strategisch talentmanagement?
2. Strategisch talentmanagement
3. De veranderende eisen aan talent en talentmanagement
4. Hoe word je CEO?
5. Een roep om Nederlandse tiger moms
6. Wat valt er aan talent strategisch te managen?
7. Talent- en organisatieontwikkeling
8. Identificatie, selectie en ontwikkeling van topmanagementpotentieel
9. Talentmanagement in kennisintensieve bedrijven
10. Talentpraktijken in Nederland
11. Het einde als begin
12. De motivatie van uniek talent
13. Waarom sommige CEO’s falen en andere niet
14. Een talent voor pluche
15. Het (talent)spel en de knikkers
16. De juridische positie van talent bij ontslag
17. Strategisch talentmanagement: opties en keuzen

Over de auteurs
Trefwoordenregister

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Strategisch Talentmanagement