Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

We presteerden nog lang en gelukkig...

Een sprookjesboek voor managers

Audio-download Mp3 Nederlands 2020 9789462553316
10
Voormalig top 10Totaal 52 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

Hans en Grietje die op een slimme manier samenwerken om de boze heks te ontvluchten, koning Midas die door zijn hebberigheid in een lastig parket belandt, Jaap die via een bonenstaak naar de hemel klimt om zijn droom te bereiken: wie is er niet opgegroeid met sprookjes?

In dit boek laten Tjip de Jong en Simon van der Veer zien dat deze verhalen niet alleen betoverend mooi zijn, maar dat we er ook een hoop van kunnen leren. Ze verbinden een aantal wereldberoemde sprookjes aan organisatieverbetering en bieden zo een nieuw perspectief om bijvoorbeeld een verandering in leiderschapsgedrag te realiseren, een effectievere samenwerking te organiseren of naar een klantgerichte cultuur toe te werken. Daarmee is We presteerden nog lang en gelukkig een uniek boek vol sprookjesachtige handvatten om organisaties beter te laten presteren.

We presteerden nog lang en gelukkig biedt :
- een fris perspectief op organisatieverbetering en -vernieuwing.
- praktische handvatten waarmee je direct aan de slag kunt.
- uitdagende intermezzo’s van toonaangevende experts als Toon Gerbrands, Arend Ardon, Jaap Peters en Joseph Kessels.

Specificaties

ISBN13:9789462553316
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:none
Bestandsformaat:mp3
Uitgever:Bookora
Druk:1
Verschijningsdatum:26-7-2020
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
We presteerden nog lang en gelukkig
Nikki Willems | 22 februari 2012
Sprookjes als voorbeeld en als les voor organisaties. Een erg interessant perspectief als je het mij vraagt. Wie is er niet mee opgegroeid en heeft er wellicht een van zijn eerste lessen uit geleerd? Volwassenen zijn de magische wereld van sprookjes vaak vergeten, en daarmee ook de boeiende perspectieven en simpele lessen die erin zitten. De sluwheid van de wolf of de dommigheid van koning Midas, ze bevatten misschien wel een boodschap die we niet zouden moeten vergeten. Het boek 'We presteerden nog lang en gelukkig' van Tjip de Jong en Simon van der Meer trok dan ook meteen mijn aandacht.
Lees verder
recensie
De kracht van sprookjes
Pierre de Winter | 16 december 2011
Een sprookjesboek voor organisatieverbetering, zo noemen consultants Tjip de Jong en Simon van der Veer hun nieuwste publicatie. Voor beide is het niet hun eerste boek. De Jong is hard bezig zich een naam te verwerven op het kruispunt van innovatie en sociaal kapitaal en Van der Veer publiceerde eerder samen met zijn toenmalige collega Marco Schreurs het boek Animal Firm, over wat organisaties kunnen leren van de dierenwereld. De Jong is verbonden aan Kessels & Smit dat zich The Learning Company noemt, en Van der Veer richtte samen met drie anderen nog maar pas het bureau TWST op dat zich specialiseert in taaie organisatievraagstukken.
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
21 stemmen
16
3
1
0
1

Interviews en artikelen (3)

column
Redactioneel - Opportunisme
Pierre Pieterse 28 januari 2019 Ergens op YouTube zwerft een filmfragment waarin Arnold Schwarzenegger bezweert ‘never ever’ een plan B te hebben. Omdat je je dan nooit voor de volle 100 procent inzet voor plan A. Omdat je dan namelijk een back-up hebt waartegen je je acties houdt om plan A te verzilveren.
opinie
De top 3 van Tjip de Jong
Nienke van Oeveren 11 januari 2013 Tjip de Jong is als adviseur en onderzoeker verbonden aan Kessels & Smit, The Learning Company. In 2010 verdedigde hij een proefschrift dat dieper inging op de relatie tussen sociale netwerken, leerprocessen en innovatie. Hoe ziet zijn top 3 eruit?
interview
Tjip de Jong: ‘Kijk naar Klein Duimpje’
Pierre de Winter 12 november 2011 Consultants Tjip de Jong en Simon van der Veer (auteur van Animal Firm, samen met Marco Schreurs) publiceerden We presteerden nog lang en gelukkig, een sprookjesboek voor organisatieverbetering. In een vraaggesprek vertelt Tjip de Jong waarom hij Hans Christiaan Andersen prefereert boven Jim Collins. en wat organisaties kunnen leren van Klein Duimpje.

Over Tjip de Jong

Tjip de Jong is als adviseur en onderzoeker verbonden aan Kessels & Smit, The Learning Company, een internationaal netwerk dat organisaties, teams en individuen ondersteunt rondom leer- en ontwikkelvraagstukken. In 2010 verdedigde hij een proefschrift dat dieper inging op de relatie tussen sociale netwerken, leerprocessen en innovatie. Daarnaast is hij gastdocent bij onder andere de Foundation for Corporate Education, de Universiteit Twente en de Hanzehogeschool. In zijn advieswerk maakt hij gebruik van het perspectief van de speelse organisatie. Niet teveel plannen en ontwerpen, maar aan de slag! Ervaringen om te leren staan hierin centraal. Perspectieven als spanning, spel, schoonheid zijn daarin belangrijke ingrediënten: om snel aan de slag te gaan en lichtheid en speelsheid te brengen rondom taaie vraagstukken.

Andere boeken door Tjip de Jong

Over Simon van der Veer

Simon van der Veer is oprichter en mede-eigenaar van adviesbureau TWST. Vanuit TWST ondersteunt hij bestuurders, managers en leidinggevenden in het oplossen van taaie vraagstukken. Tevens is hij coauteur van het populaire boek 'Animal firm'. Hij heeft een fascinatie voor alles wat werkt om ingesleten patronen die duurzame verbetering van organisaties tegenhouden, te doorbreken. In zijn werk kijkt Van der Veer graag vanuit verschillende perspectieven naar hoe een vraagstuk oplosbaar is. In een succesformule gelooft hij niet, maar wel in een actiegerichte benadering. Niet praten óver, maar werken áán de verandering in de dagelijkse werkomgeving, door actie te ondernemen en daarvan te leren, om te blijven verbeteren.

Andere boeken door Simon van der Veer

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding: Er was eens …
Intermezzo: If it is to be ...

Hoofdstuk 1: De nieuwe kleren van de keizer
Hoe gedoe onbespreekbaar blijft

Intermezzo: Het kleine jongetje als bron van verandering (door Arend Ardon)

Hoofdstuk 2: Klein Duimpje en de zevenmijlslaarzen
Ongehoorzame vernieuwing

Intermezzo: Vals spelen voor de goede zaak (door Hans Vermaak)

Hoofdstuk 3: Koning Midas
De dwaze drang naar meer

Intermezzo: De wens van koning Midas (door Joseph Kessels)

Hoofdstuk 4: Hans en Grietje
Eigen belang eerst

Intermezzo: De onderstroom en bovenstroom (door Marijke Lingsma)

Hoofdstuk 5: De Bremer stadsmuzikanten
De kracht van diversiteit

Intermezzo: De Bremer stadsmuzikanten verdienen een Grammy (door Eric Koenen)

Hoofdstuk 6: Repelsteeltje
Het organiseren van toeval

Intermezzo: Repelsteeltje en de logica van ons gedrag (door Tamira Nicolai-van Vught)

Hoofdstuk 7: De school der dieren
Alles wat je aandacht geeft, groeit

Intermezzo: Ruimte voor individueel talent (door Saskia Tjepkema)

Hoofdstuk 8: Jaap en de bonenstaak
De magie van nieuwsgierigheid en doorzettingsvermogen

Intermezzo: Van toeval, via mentaliteit naar resultaat (door Toon Gerbrands)

Hoofdstuk 9: De wolf en de zeven geitjes
Regels ontregelen

Intermezzo: Het geloof in de vrijemarktwerking (door Jaap Peters)

Conclusie: En wat nu om beter te presteren?

Intermezzo: Sprook (door Co Woudsma)

Bijlage: De tien eigenschappen van een ‘succesvol’ sprookje

Noten
Over de auteurs en gastauteurs
Deel jouw favoriete sprookje

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        We presteerden nog lang en gelukkig...