Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789462905689. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.

Kern van het internationaal publiekrecht

Gebonden Nederlands 2022 9789462909120
Nog niet verschenen, verwacht op 15‑08‑2022

Samenvatting

Internationaal publiekrecht regelt wereldwijd de uitoefening van publiek gezag teneinde gemeenschappelijke belangen te beschermen. Het houdt zich bezig met actuele problemen, zoals vrede en veiligheid, terrorisme, rechten van de mens en regulering van de internationale economie. Hoewel internationaal publiekrecht wereldwijde ambities heeft, is het ook van belang voor de dagelijkse praktijk in Nederland. Als gevolg van internationalisering en globalisering kan het in Nederland geldende recht niet meer worden begrepen zonder kennis van internationaal publiekrecht.

Dit boek biedt een inleiding in het internationaal publiekrecht. Het behandelt de belangrijkste algemene leerstukken, zoals rechtsvorming, verdragenrecht, recht van internationale organisaties (waaronder het recht van de Verenigde Naties), aansprakelijkheidsrecht, conflictbeslechting en doorwerking in de nationale rechtsorde. Ook behandelt het de belangrijkste materiële rechtsgebieden: rechten van de mens, vrede en veiligheid, regulering van de economie en duurzame ontwikkeling.

Specificaties

ISBN13:9789462909120
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:600
Druk:9
Verschijningsdatum:15-8-2022
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Over André Nollkaemper

André Nolkaemper is hoogleraar Internationaal Publiekrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam.

Andere boeken door André Nollkaemper

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kern van het internationaal publiekrecht