Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Effectief communiceren en beïnvloeden

Persoonlijk inzicht, gesprekstechnieken en beïnvloedingsvaardigheden

Gebonden Nederlands 2015 9789491743146
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Gesprekken over besluitvorming voeren we dagelijks. Of het nu gaat om een sollicitatiegesprek, een vergadering of een aankoopgesprek, u hebt invloed op de beslissingen die tijdens die gesprekken worden genomen. Hoe kunt u die gesprekken en uw gesprekspartners beïnvloeden, zodat u uw doel bereikt? Dit boek geeft antwoord op die vraag.

In vier overzichtelijke delen krijgt u tools en achterliggende theorie aangereikt. Hiermee voert u efficiëntere gesprekken en kunt u invloed uitoefenen op de uitkomst ervan.

In het eerste deel staan uw eigen persoonlijkheid en uw gespreksvaardigheden centraal. Hoe u waarneemt, denkt en beslist bepaalt hoe u overkomt en communiceert. Een succesvolle professional kent zichzelf en kan zijn gedrag, toon, woordgebruik en houding op de omgeving aanpassen.

In deel twee krijgt u een overzicht van communicatiemodellen en -tools die zich in de praktijk bewezen hebben. Inspirerende praktijkvoorbeelden laten u zien hoe u de theorie in de praktijk brengt, zodat u uw eigen gesprekken en die in uw omgeving kunt analyseren.

De centrale vraag in het derde deel is: welke gesprekstechnieken en welk gedrag zorgen ervoor dat de ander handelt of besluit zoals u wilt? Welke aanpak is effectief in welke situatie? U verbetert uw eigen beïnvloedingsvaardigheden met behulp van theorieën over beïnvloedingsstrategieën. Belangrijke kernwoorden hierbij zijn respect, vertrouwen en authenticiteit. U leert geen trucje, maar ontdekt uw eigen beïnvloedingskrachten en bouwt deze uit.

Deel vier werkt een aantal specifieke gesprekssituaties uit. U krijgt do’s en don’ts aangereikt en leert wat u in welke situatie het beste kunt doen.

Dit boek daagt u uit te experimenteren met nieuw gedrag. U verbetert uw gesprekstechnieken en krijgt meer zelfvertrouwen in gesprekken, omdat u weet hoe u in een gesprek uw doel bereikt. U verlegt uw grenzen en gaat moeilijke situaties niet meer uit de weg. Kortom: communiceren met anderen gaat u makkelijker af.

Specificaties

ISBN13:9789491743146
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:350
Druk:1
Verschijningsdatum:9-1-2015
ISSN:

Expertrecensies (1)

Effectief communiceren en beïnvloeden
Remy van Gelder | 5 juni 2015
Soms wordt er een boek uitgebracht waarvan je wenst dat je het eerder in handen had gehad. ‘Effectief Communiceren en Beïnvloeden’ van Natasja Loomans is zo’n boek. Het staat boordevol met communicatiemodellen en - tools die eigenlijk niet kunnen ontbreken in de kast van trainer, coach en eenieder die meer wil weten over communicatie.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Natasja Loomans

Natasja Loomans is communicatietrainer en auteur. Sinds 2003 verzorgt zij vanuit haar bedrijf Toguna Training (www.toguna.nl) trainingen op het gebied van communicatie, samenwerken en didactische vaardigheden. Uitgangspunt in haar werk is dat de werelden binnen een organisatie enorm kunnen verschillen en dat je iedere keer heel goed moet kijken en luisteren naar wat de problemen en mogelijkheden zijn. Natasja Loomans ondersteunt managers en medewerkers bij het onderzoeken van de eigen unieke situatie en bij het vinden van eigen oplossingen die wel werken.

Andere boeken door Natasja Loomans

Inhoudsopgave

Woord vooraf
Over de auteur

1. Inleiding

Deel I: De persoon
2. De eerste indruk
3. Persoonlijke eigenschappen
4. Communicatiestijlen onderzoeken
5. Gedrag begrijpen
Extra: Ontwikkelkracht

Deel II: Interactie
6. Communicatie: proces, gedrag en cultuur
7. Communicatietools inzetten
8. Gesprekken in organisaties
Extra: Communiceren met hoofd, hart en handen

Deel III: Beïnvloeding
9. Beïnvloeden en beïnvloed worden
10. Strategisch beïnvloeden
11. Beïnvloedingstools inzetten
12. Emoties beïnvloeden
13. Besluitvorming beïnvloeden
Extra: Cruciale gesprekken – pittige gesprekken die er echt toe doen

Bijlage 1: Lichaamstaal
Bijlage 2: Gevoelens benoemen

Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Effectief communiceren en beïnvloeden