Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Koppelzones

Lagere transactiekosten door organisatorische innovatie

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789492221117
Direct te downloaden

Samenvatting

Door toenemende concurrentie gaan bedrijven zich steeds meer specialiseren. Dit leidt tot steeds meer afstemmingskosten in steeds langere ketens van productie en distributie. Bedrijven die deze transactiekosten het best weten te beheersen zullen de winnaars in de concurrentiestrijd zijn. Dit vraagt om effectief transactiemanagement.

Talloze studies tonen aan dat er veel winst te halen is met betere samenwerking binnen keten. Maar hoe krijg je alle afzonderlijke bedrijven binnen die ketens zo ver? De bedrijven hebben allemaal hun eigen belangen en willen met zo min mogelijk moeite zo veel mogelijk voordeel halen. Liftersgedrag ligt op de loer. Het inrichten van een koppelzone maakt het ketenpartners mogelijk om de transactiekosten te verminderen en daarmee de winst te incasseren.

'Koppelzones' presenteert een aanpak voor het verminderen van koppelfricties in ketens. Kernwaarden daarbij zijn: onafhankelijke regievoering, de opbouw van vertrouwen en het toewerken naar een eerlijk besluit. U krijgt hiermee de handvatten om organisatorische innovatie te realiseren en u gaat aan de slag met zes tactische richtlijnen voor het opstellen van een koppelzone. Tevens krijgt u drie richtlijnen om de koppelzones vervolgens goed te kunnen managen.

Door te investeren en te innoveren in de verbindingen die uw bedrijf legt met uw partners in de keten kunt u transacties gemakkelijker en goedkoper uitvoeren. En pas dan plukt u echt de vruchten van specialisatie.

Specificaties

ISBN13:9789492221117
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:120
Druk:1
Verschijningsdatum:9-7-2015
Hoofdrubriek:Inkoop en logistiek
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Over Frank den Butter

Frank den Butter heeft 50 jaar ervaring op dit snijvlak van wetenschap en beleid. Sinds 1988 is hij hoogleraar economie aan de Vrije Universiteit. Via onder meer een lidmaatschap van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid heeft hij zijn ervaring in de beleidswetenschap opgebouwd en daarover zowel in Nederlandstalige vakbladen en boeken, als internationaal veel gepubliceerd. Hij schreef, samen met Nanko Boerma, eerder onder andere het boek 'Koppelzones'.

Andere boeken door Frank den Butter

Over Jelle Joustra

Jelle Joustra is onderzoeker bij Transactieland.nl en business analyst bij Monitor Deloitte.

Andere boeken door Jelle Joustra

Over Nanko Boerma

Nanko Boerma was eindverantwoordelijk voor grote veranderingsprojecten bij bedrijven en overheden. Het weerstaan van ‘top-down’- sturing en het geven van ruimte aan het horizontaal organiseren van ‘waardevolle verbindingen’ bleek daarbij het recept voor succes. Hij is voorzitter van stichting Transactieland.nl, kennisinstituut voor transactie-innovatie, dat wetenschappelijk onderzoek naar de voorwaarden voor waardevolle verbindingen bevordert.

Andere boeken door Nanko Boerma

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Koppelzones