Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Rendement door talent

Benut het talent in je team voor meer werkplezier en de beste resultaten

Paperback Nederlands 2022 9789492600608
Verkooppositie 212Hoogste positie: 111
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Heb jij het idee dat er meer in je team zit dan er nu uitkomt?

In je team wordt hard gewerkt en de expertise is er. Toch blijven de gewenste resultaten uit en ben je druk met dingen die veel tijd en energie kosten waardoor belangrijke zaken blijven liggen. Hoe komt dat en hoe krijg je hier beweging in? Hoe kun je meer rendement halen zonder nieuwe mensen aan te nemen?

Als leidinggevende wil jij je team laten groeien van ‘wel oké’ naar werkelijk floreren. Mensen die hun talenten gebruiken in hun werk zijn gelukkiger, gezonder en presteren ook beter. Het benutten van het aanwezige talent in organisaties wordt steeds belangrijker. Door krapte op de arbeidsmarkt, om wendbaar te zijn tijdens onvoorziene gebeurtenissen zoals de coronacrisis, of om duurzaam toegevoegde waarde te kunnen leveren. Wat hebben we in huis, hoe benutten we het maximale potentieel en wat is daarvoor nodig? Dit boek laat je zien hoe je de stap zet van herkennen naar duurzaam benutten van het talent in jouw team/organisatie. Want snappen hoe het werkt is één ding, maar het toepassen is vaak lastig. Met de praktische tips en handvatten zorg jij ervoor dat de mensen in jouw team zichzelf en elkaar blijven stimuleren om te floreren.

Werken vanuit talent draagt niet alleen bij aan betere prestaties, maar leidt ook tot het oppakken van andere taken en innovatief gedrag. Daarnaast vergroot het werken vanuit talent het werkplezier en de betrokkenheid bij het team en de organisatie.

In een moderne organisatie is iedereen onmisbaar. Iedereen heeft een uniek talent, maar niemand gebruikt dat ten volle. Bedrijven die deze overwaarde in mensen het best benutten, hebben een groot concurrentievoordeel. Maar hoe doe je dat in de praktijk? Dit boek geeft praktische handvatten voor het benutten van alle talenten in jouw team.

Specificaties

ISBN13:9789492600608
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:184
Uitgever:Aldo Manuzio
Druk:1
Verschijningsdatum:19-12-2022
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
7 stemmen
7
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Elise van den End

Elise van den End is master in de organisatie-antropologie en eigenaar van het bureau Rendement door Talent. Sinds 2010 begeleidt zij samen met haar collega’s individuen en teams op het gebied van talentontwikkeling. Eerder schreef ze het E-boek Talentmanagement, hoe doe je dat?. De afgelopen jaren doet ze samen met het lectoraat Sociale Innovatie van Hogeschool Windesheim onderzoek naar de vraag Duurzaam benutten van talent, hoe doe je dat. Het is haar missie om een bijdrage te leveren aan het floreren van mensen op de werkvloer, zodat mensen en organisaties met energie en plezier de mooiste resultaten bereiken.

Andere boeken door Elise van den End

Inhoudsopgave

Voorwoord 6
Inleiding 10


1 Positieve psychologie 19
Positieve psychologie en de waarderende benadering

2 Talenten 31
Wat zijn talenten en waarom zou je vanuit talenten willen werken?

3 Talent in je team 43
Zo ontdek je het talent in je team

4 Van talenten naar sterke punten 67
Hoe benut je talenten in het dagelijks werk?

5 Leidinggeven 103
Hoe geef je leiding aan talentontwikkeling?

6 Creëer 121
Hoe creëer je een talentgerichte organisatiecultuur?

Slot- en dankwoord 175
Over de auteur 177
Bronnen 181

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Rendement door talent