Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , , , e.a.

Themacahier Management Development voorjaar 2018 - De context van MD

Tijdschrift voor talent- en managementontwikkeling

Paperback Nederlands 2018 9797090076763
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Thuiskoks kennen het verschil: voor een geslaagd gerecht moet je het recept kennen èn ervaring hebben in de keuken. Je kunt ook alleen een kookboek bestuderen. Gaan eten bij iemand met een kookboek? Misschien. Een etentje bij iemand met veel kookervaring? Graag!

In MD en HRD doen we er goed aan om het verschil tussen context-vrij en context-gebonden leren goed in de gaten te houden. Een (klassieke) managementopleiding kun je zien als een kookboek: je kent een aantal recepten en ingrediënten, maar de praktijkcontext en het bijbehorende vallen en opstaan moeten nog komen. Tijdens een proefperiode, projectopdracht of action learning-traject is de context juist allesbepalend, en zijn recepten slechts een aanvulling.

Voor dit themanummer verzamelden we een aantal artikelen over de context van MD. Dat vinden we nodig, omdat MD-programma’s of -trajecten soms teveel op een kookboek lijken: geïsoleerd van de praktijk, zonder context, en leidend tot een onterecht gevoel van beheersing van de materie.

Specificaties

ISBN13:9797090076763
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:37
Uitgever:EMD
Druk:1
Verschijningsdatum:1-3-2018
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Rino Schreuder

Rino Schreuder (1957) adviseert en begeleidt bedrijven in de praktijk van talent- en management development. Hij werkt vanuit de gedachte dat de ontwikkeling van talent ook een lijnverantwoordelijkheid is die niet geïsoleerd moet worden van het dagelijks werk. Hij publiceert, spreekt en discussieert graag en veel over onderwerpen als Management Development, (Strategisch) Talent Management, leiderschap, organisatieverandering, innovatie, en organisatiecultuur. Hij is voorzitter van het European Executive Development Network (EMEN), hoofdredacteur van MD - tijdschrift voor talent- en managementontwikkeling, en redactielid van het Engelse blad Development & Learning in Organisations. Rino is kerndocent van de leergang Strategisch Leren in Organisaties van de School of Management van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Andere boeken door Rino Schreuder

Over Manon Ruijters

Manon Ruijters werkt met name rondom vraagstukken in professionele ontwikkeling en organisatieontwikkeling. Dat doet zij met diverse partners in allerlei settings vanuit haar thuishaven Good Work Company. Sinds 2011 is zij werkzaam als lector aan Aeres Hogeschool Wageningen, waar zij zich bezighoudt met onderzoek naar professionele identiteit en organisatieontwikkeling. In 2017 werd zij hoogleraar Leren, ontwikkelen en gedragsverandering aan de VU, en maakt daar deel uit van het team dat verantwoordelijk is voor de Basisopleiding Verandermanagement, de MSc Verandermanagement en aanverwant onderzoek aan de School of Business and Economics. Onderzoek en praktijk lopen in haar werk voortdurend door elkaar heen. De praktijk houdt haar op het rechte spoor: de onderwerpen en vraagstukken die daar opkomen sturen de ontwikkeling. Wat zij in de praktijk tegenkomt en uitprobeert, versmelt vervolgens in het lopende onderzoek en omgekeerd. Manon Ruijters publiceert graag in zowel wetenschappelijke als populaire boeken en tijdschriften. www.goodworkcompany.nl www.vu.nl www.aereshogeschool.nl

Andere boeken door Manon Ruijters

Over Saskia Maarse

Saskia Maarse schrijft, blogt en spreekt over de Nederlandse cultuur. Door haar werkervaring in het buitenland, de wereldreis die ze maakte en de interviews die ze sinds een aantal jaar voert met ondernemers en managers uit verschillende landen en culturen wordt Saskia Maarse regelmatig gevraagd als spreker om te vertellen over de Nederlandse (zakelijke) cultuur in relatie tot andere culturen. In 2013 verscheen haar boek 'Tutti frutti - het succes van kleurrijk en ondernemend Nederland'.

Andere boeken door Saskia Maarse

Inhoudsopgave

Van de redactie
Rino Schreuder

Interview – Manon Ruijters: Leren in Verandering
Carine Leemereise en Simon Noorman

Van Content naar Context & Curation
Lineke Stolker

Evalueren van MD-trajecten: context, context, context
Wouter Hoogenboom

Interview – Steven Van Belleghem: De manager van overmorgen combineert menselijke en kunstmatige intelligentie
Rino Schreuder

Software update voor managers?
Cor Vink

Werken met verschillende culturen is een kwestie van schakelen
Saskia Maarse

Waarom managementteams zo vaak mislukken
Elmira Nijhuis

Boekbespreking – Leadership Agility

Ledennieuws
Signalering – Internationale MD-publicaties

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Themacahier Management Development voorjaar 2018 - De context van MD