Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Sturen op resultaat

Hoe je samen werkt aan de grootste ambities

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789024439027
Voormalig top 100Totaal 78 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Ben je in jouw organisatie bezig met verbetering, verandering of vernieuwing? Wil je hierin Agile zijn en plezier hebben? Wil je tegelijkertijd grip houden op de snelheid waarmee dit verloopt? Wil je beter weten tot welk resultaat jouw harde werken leidt?

Dan is 'Sturen op resultaat' voor jou. Hiermee stuur je niet op plannen – die zijn gedateerd zodra je begint – maar op resultaat. Om te sturen op resultaat is het essentieel dat de organisatie leert op basis van: Data Tastbare doelstellingen Gedegen onderzoeksmethodes.

Voor elk van deze elementen geven de auteurs een praktische aanpak. Je krijgt handvatten om stappen te zetten richting zelfsturende multidisciplinaire teams die snel inspelen op verandering. Je krijgt een aanpak en een toolkit om met elkaar tastbare doelstellingen te formuleren. Met daarbij behulpzame richtlijnen voor gedegen onderzoek en het verzamelen van data.

'Sturen op resultaat' is gericht op de samenwerking tussen alle lagen in de organisatie. Met Create, Refine, Align, Finalize & Transmit (CRAFT) stem je zowel in de diepte als in de breedte doelen en resultaten af. Daarbij bieden Objectives, Progress Metrics & Estimates (OPME’s) een scorebord voor het team. Want scoren is leuker met een bord!

Dit boek is onmisbaar voor alle organisaties en teams die meer grip willen op innovatie en sneller betere resultaten willen bereiken.

Specificaties

ISBN13:9789024439027
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:256
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:15-12-2021
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Sturen op resultaat - Een aanrader
Henny Portman | 18 februari 2022
'Sturen op resultaat – Hoe je samen werkt aan de grootste ambities!' van Anton Vanhoucke en Denise Visser is een praktijkboek waarin zelfsturing, doelen stellen en denken in experimenten centraal staan. Het geeft handvatten m.b.t. zelfsturing, het gebruik van KPI’s, OKR’s en het door de auteurs voorgestelde OPME’s en biedt inzicht in het hanteren van verschillende experimenten.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
6 stemmen
6
0
0
0
0

Interviews en artikelen (3)

video
Stuur niet op plannen, maar op resultaat!
Anton Vanhoucke 23 augustus 2022 Ben je in jouw organisatie bezig met verbetering, verandering of vernieuwing? Wil je hierin Agile zijn en plezier hebben? Wil je tegelijkertijd grip houden op de snelheid waarmee dit verloopt? Dan is 'Sturen op resultaat' voor jou. Hiermee stuur je niet op plannen – die zijn gedateerd zodra je begint – maar op resultaat. In de Bookchat vertelt auteur Anton Vanhoucke hoe je met je team kan samenwerken en het resultaat centraal stelt.
interview
Leidinggeven aan zelfsturende teams is veel relaxter
Peter Spijker 25 maart 2022 Ondanks de opkomst van zelfsturing heerst in veel organisaties nog een top-down cultuur. Medewerkers krijgen opdrachten of taken van hun leidinggevenden en gaan daar – vaak ongemotiveerd – mee aan de slag. Ze functioneren als een soort robots, zijn meestal weinig gelukkig op het werk, zegt Anton Vanhoucke, co-auteur van ‘Sturen op resultaat’. 
preview
Sturen op resultaat -  Hoe je samen werkt aan de grootste ambities
Anton Vanhoucke 3 februari 2022 Wil je graag meer voldoening uit je werk halen? Heb je geen tijd om slimmer te werken omdat je het zo druk hebt? Wil je beter en sneller innoveren? Dan kun je wel wat handvatten gebruiken om samen werk te prioriteren en innoveren. Denise Visser en Anton Vanhoucke schreven er een boek over: Sturen op resultaat.

Over Anton Vanhoucke

Anton Vanhoucke MSc. is Innovation Manager en Agile Coach. Hij heeft een trackrecord van succesvolle Agile transities in non-IT-omgevingen van mkb's en grote corporates. Zijn aanpak is resultaatgericht en gestoeld op de praktijk. Anton is coauteur van Get Agile, het eerste boek dat een brug sloeg tussen Agile in IT en non-IT.

Andere boeken door Anton Vanhoucke

Over Denise Visser

Denise Visser is Product Manager Experimentation bij bol.com en freelancer waarbij ze bedrijven graag helpt met hun online propositie en het verbeteren van hun online resultaten.

Andere boeken door Denise Visser

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Sturen op resultaat