Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Hart voor je brein

Over beweging en voeding voor hart en hersenen

E-book Epub Nederlands 2020 9789025312879
Direct te downloaden

Samenvatting

Al jarenlang heerst er een pandemie: ‘lichamelijke inactiviteit’. Inactief leven verhoogt het risico op overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Mensen die hiermee belast zijn, blijken (extra) kwetsbaar voor andere ziekten, zoals virale infecties! Bewegen en een gezond voedingspatroon hebben grote invloed op het hart, de hersenen en het immuunsysteem.

Bewegen en bepaalde voedingsstoffen prikkelen de binnenwand van de bloedvaten waardoor nitric oxide (NO) wordt geproduceerd, wat zorgt voor verwijding van de bloedvaten. Een sterkere bloedsomloop heeft een positief effect op het hartvaatstelsel, de hersenen én ons immuunsysteem!

Hoe vaak we moeten bewegen, en om welke voedingstoffen het gaat wordt toegankelijk en toch uitdagend uitgelegd. Een boek voor mensen die écht willen investeren in een gezond leven.

Specificaties

ISBN13:9789025312879
Trefwoorden:brein, voeding, beweging
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:none
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:184
Druk:2
Verschijningsdatum:27-10-2020
Hoofdrubriek:Gezondheid
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Erik Scherder

Erik Scherder is hoogleraar neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en hoogleraar bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met Ard Schenk en Dick Swaab geeft hij lezingen door het hele land. Hij is bekend van de Universiteit van Nederland en van De Wereld Draait Door.

Andere boeken door Erik Scherder

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hart voor je brein