Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De Tesla-revolutie

Waarom de olie-industrie haar macht verliest

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2017 9789048531981
Direct te downloaden

Samenvatting

Een modern leven zonder elektriciteit en transport is ondenkbaar. Het grootste gedeelte van de energie die wij gebruiken, komt tot nu toe uit de fossiele brandstoffen aardgas, aardolie en steenkool. Maar door het succes van onder andere zonne- en windenergie is er sprake van een nieuwe energierevolutie. Het verkoopsucces van Tesla Motors laat zien hoe snel de wereld verandert. De Tesla-revolutie is begonnen.

Toch kunnen we nog lang niet zonder olie. De vraag naar het zwarte goud stijgt nu al 150 jaar. De olieconflicten en de geopolitieke spanningen zijn daarom nu groter dan ooit. Maar door het enorme succes van vooral zonne-energie zal de macht van oliegiganten minder worden.

In 'De Tesla-revolutie' gidsen Willem Middelkoop en energie-expert Rembrandt Koppelaar je door het snel veranderende energielandschap. In korte Q&A-hoofdstukken vertellen ze het complete verhaal: helder, optimistisch en snel. Vragen als 'Waarom worden er in 2030 vrijwel alleen nog elektrische auto's verkocht?' en 'Waarom raakt de goedkope olie op?' komen aan de orde.

Specificaties

ISBN13:9789048531981
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:358
Druk:1
Verschijningsdatum:24-3-2017
Hoofdrubriek:Economie
ISSN:

Expertrecensies (1)

De Tesla-revolutie - Waarom de olie-industrie haar macht verliest
Wardy Poelstra | 18 juli 2017
Ook nu Donald Trump besloten heeft om uit het Klimaatakkoord van Parijs te stappen, is de trend naar meer gebruik van duurzame energie onomkeerbaar.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

preview
De Tesla-revolutie
Willem Middelkoop 27 maart 2017 De Tesla-revolutie behandelt de enorme energietransitie van fossiele (olie/gas/steenkool) naar alternatieve energiebronnen, zoals zonne- en windenergie. Een preview.

Over Willem Middelkoop

Willem Middelkoop is bekend als journalist en beurscommentator van RTL Z. Daarvoor werkte hij lange tijd voor Het Parool en Reuters. Hij is uitgever van de Middelkoop Discovery Alert en adviseur van het Gold&Discovery Fund. Van zijn eerste boek 'Als de dollar valt' werden binnen één jaar 25.000 exemplaren verkocht.

Andere boeken door Willem Middelkoop

Over Rembrandt Koppelaar

Rembrandt Koppelaar (1985) is a senior researcher at the Swiss Institute for Integrated Economic Research (IIER), where he heads a research team working on the mapping of material and energy flows in economies. In addition he holds a part-time doctoral research position at Imperial College London on investment decisions in electricity market models.

Andere boeken door Rembrandt Koppelaar

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. De Tesla-revolutie
2. De dominantie van fossiele brandstoffen
3. Petrodollars en de geopolitiek van olie
4. Peak oil en het einde van goedkope olie
5. Klimaatverandering en de energiewereld
6. De energiemix van de toekomst

Epiloog
Appendix

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Tesla-revolutie