Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Denken als Gordon Ramsay

Audio-download Mp3 Nederlands 2020 9789462552913
Direct te downloaden

Samenvatting

Chef-koks zijn een bijzondere diersoort. Ze zijn niet alleen competitief, zuinig en trots maar ook creatief, gedisciplineerd, nieuwsgierig en gedreven. Of, in de wat minder vleiende woorden in van Gordon Ramsay zelf: Chefs are nutters. They're all self-obsessed, delicate, dainty, insecure little souls and absolute psychopaths. Every last one of them.

Gordon Ramsay is een duivel in de keuken. Hij vloekt en hij tiert en hij is zowel in de keuken als op tv ongekend succesvol. Hij sleepte een recordaantal van zestien Michelinsterren binnen. Wat kunnen we leren van dit straatschoffie dat het tot ’s werelds bekendste en rijkste chef-kok heeft geschopt? De lessen die hij heeft gebruikt om een ongekend en uniek imperium op te bouwen staan in dit boek. Lees over zijn helse ervaringen in keukens in Frankrijk, hoe ijdelheid hem bijna de kop kost en waarom alles minder dan perfect waardeloos is in 'Denken als Gordon Ramsay'.

Wiemer Renkema is als arbeids- en organisatiesocioloog gefascineerd door de werkcultuur in professionele keukens en het leiderschap van chef-koks. Nergens anders vind je die unieke combinaties van creativiteit, precisie en tijdsdruk.

Hoe doen ze dat toch, de zakelijke genieën over wie we het ene na het andere succes horen? Lees het in de serie Topondernemers, waarin de successen (en de mislukkingen) van bekende Nederlandse en buitenlandse ondernemers worden ontrafeld.

Specificaties

ISBN13:9789462552913
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:none
Bestandsformaat:mp3
Aantal pagina's:164
Uitgever:Bookora
Druk:1
Verschijningsdatum:6-6-2020
Hoofdrubriek:Ondernemen
ISSN:

Expertrecensies (1)

Denken als Gordon Ramsay - 'Een smakelijk boek'
Annett Keizer | 10 september 2019
Ramsay is niet alleen een talent in de keuken, maar ook een van de rijkste koks ter wereld, verkoopt boeken bij de vleet en is een wereldberoemde televisiepersoonlijkheid. Genoeg reden voor Wiemer Renkema om de tien levenslessen van Ramsay op te schrijven.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Denken als Gordon Ramsay
Wiemer Renkema 10 mei 2019 Lees over Gordon Ramseys helse ervaringen in keukens in Frankrijk, hoe ijdelheid hem bijna de kop kost en waarom alles minder dan perfect waardeloos is in Denken als Gordon Ramsay. Een preview.

Over Wiemer Renkema

Wiemer Renkema is arbeid- en organisatiesocioloog en fervent amateur toneelspeler. Hij is de drijvende kracht achter To be Training & Consulting, een innovatief HR-adviesbureau. Verder geeft hij lezingen en trainingen over dilemma's op het werk aan de hand van Shakespeare en is hij docent aan de Haagse Hogeschool. Wiemer werkte jarenlang in diverse HR-managementposities voor grote internationale bedrijven als Arcadis, TNT en Mercer.

Andere boeken door Wiemer Renkema

Inhoudsopgave

Timeline Gordon Ramsay
Inleiding

Les 1 Teleurstelling is je grootste kans
Les 2 Maximale inspanning = maximaal resultaat
Les 3 Lef en nederigheid gaan goed samen
Les 4 Alles minder dan perfect is waardeloos
Les 5 IJdelheid staat harde beslissingen in de weg
Les 6 Alleen watjes smeren je stroop om je mond
Les 7 Loyaliteit is pure winst
Les 8 Als je een naam hebt, gebruik hem
Les 9 Inspireer anderen
Les 10 Houd vast aan je dromen en focus

De lessen van Gordon Ramsay in het kort
Bibliografie
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Denken als Gordon Ramsay