Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Achtergrond

MEER Moois - De keuze van de redactie

Oude boeken, nieuwe boeken... er is zoveel moois om te lezen. Deze week vertellen Managementboekcollega's Irene, Fred en Marjan welk boek hen pakte.

Marjan Maandag | 3 juli 2020 | 1-2 minuten leestijd
Irenes keuze:
Op vakantie in Zeeland, daar waar deze roman zich voor een groot deel afspeelt, heb ik de laatste roman van Oek de Jong, Zwarte schuur, gelezen. Ongemakkelijk maar fantastisch! Kunstschilder Maris Coppoolse heeft een overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam en staat op het toppunt van zijn roem. In de coverstory van een weekblad wordt de bron van zijn obsessieve werk blootgelegd: een misdaad die hij op zijn veertiende beging. Niemand in zijn omgeving is hiervan op de hoogte. Zijn vrienden en bekenden zijn geschokt. Alles begon in een zwart geteerde schuur op een eiland…

 

Freds keuze:
Als geen ander kan Hans Dorrestijn de vogelaar en het vogelen relativeren. Zo ook weer in het zojuist verschenen kleinood Wensvogels. Korte verhalen, anekdotes en af en toe een leuk kijkje achter de schermen van het legendarische televisieprogramma ‘De Baardmannetjes’ waarin hij samen met medevogelaar en leermeester Nico de Haan Nederland aan het vogelen bracht. Kunstenaar Elwin van der Kolk is verantwoordelijk voor de schitterende illustraties (behalve blz. 75).

 

Marjans keuze:
Vakantie in Nederland... Als u deze zomer in Drenthe bent, breng dan een bezoekje aan Veenhuizen. Aan het Gevangenismuseum, gevestigd in een van de voormalige heropvoedingsgestichten waar in de 19de eeuw arme stedelingen naartoe werden gebracht om “fatsoenlijke mensen” te worden. Suzanna Jansen beschrijft in haar indrukwekkende boek Het pauperparadijs het leven van haar voorouders, dat zich grotendeels daar afspeelde. Lees het en je wordt als door een magneet naar Veenhuizen getrokken.

Lees!! Boeken bieden rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek, Jongbloed en Comcol vind je naast management-, juridische en computerboeken ook alle overige boeken. Bekijk ons totale aanbod.
Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden