Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Achtergrond

MEER Moois - De keuze van de redactie - Kinderboekenweek

Oude boeken, nieuwe boeken… er is zoveel moois om te lezen. Deze week vertellen Managementboekcollega’s Karin, Fred en Marjan welk boek hen pakte.

Marjan Maandag | 1 oktober 2020 | 1-2 minuten leestijd
Karins keuze
De klassiekers van Roald Dahl horen bij je opvoeding. Gekke mensen, griezelige griezels, fantasie die best zou kunnen. Onlangs las ik Joris en de geheimzinnige toverdrank voor. Joris heeft een grootmoe waar hij nogal van gruwelt, en ze woont bij hem in huis. Op een dag is Joris alleen thuis met grootmoe en besluit hij haar medicijn te vervangen door zijn eigen brouwsel. Hoogtepunt volgens mijn zoon (6 jaar): dat oma zó groot werd dat ze in de schuur moest slapen.

Freds keuze
Zelf ben ik geen voorstander van de term kids. Maar voor de 7e druk van de Vogelgids voor kids maak ik een uitzondering, alhoewel ik Vogelgids voor kinderen een betere titel had gevonden. Maar dat is dan ook de enige kritiek en puur op persoonlijke titel. Het lijkt me een prima cadeau voor kinderen om ze kennis te laten maken met dieren die altijd wel ergens in de buurt zijn. In velden, de bossen, de achtertuin, de dorpskern, het balkon en zelfs in de drukke stad. Overal kun je ze spotten, succes verzekerd. En de trend volgend, volwassenen schijnen het ook steeds leuker te vinden: kunnen ze samen.

Marjans keuze
Toen woensdag 30 september de Kinderboekenweek begon, moest ik denken aan Ik wou dat ik een vogel was. Niet dat dat nou echt een zuiver kinderboek is… het is gewoon voor iedereen die er oog voor heeft een prachtige uitgave met schitterende illustraties bij 366 heel toegankelijke natuurgedichten: een voor elke dag van het (schrikkel)jaar. Ze komen allemaal langs: van Karel Eykman tot Leo Vroman, van Willem Wilmink tot kersverse Gouden Griffelwinnares Bette Westera, van Kees Stip tot Mies Bouhuys. Van deze laatste staat bij de datum van vandaag het gedicht ‘Oktober’:

Daar schuift op ritselsloffen

oktober door het bos.

Waar hij voorbijkomt ploffen

de nootjes op het mos.

En paddenstoelen wijzen

waar hij heeft stilgestaan.

Uit alle bomen kijken

ons bange vogels aan.

 

Lees!! Boeken bieden rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek vind je naast management-, juridische en computerboeken ook alle overige boeken. Bekijk ons totale aanbod.
Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden