Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Feedforward in leiderschap - Het ultieme werkboek

Het maakt niet uit hoe je samenwerkt - persoonlijk, op afstand of gemengd. Volgens Muriel Schrikkema en Marco Schreurs is het belangrijk om te reflecteren op en aan de slag te gaan met de drie belangrijkste ingrediënten voor teamsucces. Ze schreven er een boek over. Een preview.

Marco Schreurs | 8 februari 2021 | 2-3 minuten leestijd

Het beste uit jezelf halen. En uit je team. Natuurlijk wil je dat, maar zo makkelijk is dat niet. Zeker niet in deze uitdagende tijden. Waar focus je als leidinggevende op? De doelen raken mogelijk uit het zicht, de betrokkenheid neemt af, de acties minder effectief. Deze aspecten vragen om jouw leiderschap. Je team heeft een leider nodig die een organisatorische missie heeft  en deze om zet in een zaak die het waard is om voor te vechten. Een leider die psychologische veiligheid opbouwt en de diversiteit aan kwaliteiten actief opzoekt en benut. En die erkent dat experimenteren met gedrag en elkaar daar positief op aanspreken essentieel is voor positieve resultaten.

Ons boek, Feedforward in leiderschap, geeft je focus.

Feedforward in leiderschap is letterlijk vertaald: eten geven om vooruit te gaan in je leiderschap. Feedforward in leiderschap figuurlijk vertaald is: ontdekken wat je al goed doet én hoe je je kwaliteiten positief kunt aanwenden om je ambities met nog meer succes te behalen en/of aan te scherpen. Dus focus op de drie belangrijkste ingrediënten voor teamsucces: Gemeenschappelijke doelen - Commitment van iedereen - Acties die worden volgehouden.

- Zonder gemeenschappelijke Doelen, beweeg je hard en snel, maar gaat ieder een andere kant uit;

- Zonder Commitment beweeg je een bepaalde kant uit, maar houd je het niet vol;

- Zonder Actie heb je mooie intenties en maak je prachtige plannen, maar bereik je deze niet.


Zelfreflectie vormt het fundament
We hebben het boek geschreven in coronatijd, een periode waarin veel leidinggevenden andere prioriteiten stellen om gewoonweg te kunnen overleven. Ook zijn er leidinggevenden die maandenlang slechts virtueel en online contact hebben met hun medewerkers. Grote uitdagingen. Dan is tijd nemen voor reflectie wellicht wel het laatste waar je aandacht aan wilt besteden?

Om een (nog) betere leidinggevende te worden, blijft bewust kijken naar en reflecteren op gedrag, kwaliteiten en onderliggende overtuigingen en aannames echter noodzakelijk. Dankzij zelfreflectie en reflectie met je team, op de aantrekkelijkheid van de doelen, de mate van commitment en gevoelde veiligheid en de acties die worden ondernomen (‘wat doen we al goed én wat kan beter?') kun je je gedrag aanpassen en kwaliteiten beter benutten. Op deze wijze teamdoelen nog beter samen realiseren brengt positieve energie. En dat is wel welkom in deze uitdagende periode, toch?

We bieden je in het boek de spiegel om je leiderschap positief mee aan te scherpen. Kies zelf die focuspunten eruit die jou en je team (nog) effectiever gaan maken. Want er gaat ook al veel wel goed. Toonaangevende onderzoeken, inspirerende praktijkvoorbeelden, reflectievragen, actiepunten en praktische tips helpen je om op een meer feedforward manier leiding te geven aan je team en organisatie. Dus het is nog leuk ook!

We weten zeker dat dit werkboek dé brandstof vormt om jouw (team)doelen nog succesvoller te realiseren. Leiderschap is een actief werkwoord. Blijven bouwen aan een positieve werkcultuur maakt niet alleen productiever, ook gelukkiger. Jij bent aan zet!

Over Muriel Schrikkema

partner HPO Center, Direction Europe

Over Marco Schreurs

Marco Schreurs is medeoprichter en partner van Direction Europe, een trainings- en ontwikkelingsbureau op het gebied van leiderschap en besluitvorming. Daarnaast is hij actief als marketing & operational director binnen het Center for Organizational Performance, een organisatie die onderzoek doet naar en adviseert over high performance organisaties.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden