Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Financieel vrij -  Laat geld voor jou werken in plaats van andersom

In ‘Financieel vrij’ vertelt Janneke van den Brink hoe ze binnen twee jaar financieel onafhankelijk werd en deelt ze haar zoektocht naar zingeving. In haar preview vertelt ze over haar boek.

Janneke van den Brink | 22 februari 2023 | 3-4 minuten leestijd | 2 van 2 personen vonden dit artikel nuttig

Steeds meer mensen krijgen door dat het geen kwaliteit van leven is om dag in, dag uit de longen uit je lijf te rennen om een huis te kunnen betalen waar je feitelijk nooit kunt zijn. Ernaast wordt geld steeds minder waard, is tijdens de coronacrisis wel gebleken dat een vaste baan geen enkele zekerheid biedt en loop je hetgeen waar het om draait in het leven straal voorbij; de mensen van wie je houdt.

Voor mij is het financiële vrijheid om mijn vaste lasten te kunnen dekken met passief inkomen uit bedrijven en investeringen. Waar het om draait is dat je jouw tijd niet meer inruilt voor geld, maar geld inruilt voor tijd. Je bezit assets die jou genoeg rendement opleveren om in levensonderhoud te kunnen voorzien, zodat je je dromen kunt najagen zonder de druk op je schouders te ervaren om ervan te moeten leven.

Financieel onafhankelijk

Je wordt financieel onafhankelijk door te stoppen met rennen en te bekijken of je alle materie waar je zo hard voor aan het rennen bent wel nodig hebt. Heb je twee auto’s nodig en een duur huis met hoge woonlasten? Of zou je ook kunnen solliciteren op een baan waarbij je online kunt werken en dus naar een plek kan verhuizen waar de woningen veel minder duur zijn. Om een voorbeeld te noemen, wij wonen nu in Portugal waar het leven een stuk goedkoper is.

Geluk zit in een klein hoekje

We zijn vaak veel te angstig om ons leven om te gooien, maar beseffen niet dat geluk in een klein hoekje zit. Het zit hem niet in materie, in dikke auto’s en grote huizen om anderen te kunnen imponeren. Het zit hem in de simpele dingen van het leven. De lach van je kind, spontane ontmoetingen, de geur van vers gemaaid gras of net gebakken broodjes. Ook hier hebben we weer te maken met de conditionering, waar we echt massaal uit moeten stappen om tot het besef te komen dat we alles wat we zochten allang al bezaten.

Vindingrijkheid

Er is geen enkele reden om te denken dat financiële vrijheid niet voor jou zou zijn weggelegd, omdat beleggen iets zou zijn voor grijze mannen in pak of omdat je met de gedachte rondloopt dat je ‘geen geld hebt’. Hoe moeilijk het ook is om voor te stellen; geld is nooit een issue. Het draait om vindingrijkheid. Het enige wat je nodig hebt is een gezond verstand, een bewezen strategie en een plan. De rest volgt vanzelf.

Actie

Mijn boek is niet weggelegd voor degenen die de volgende zinnen blijven uitspreken:

- Ik kan nu al amper rondkomen, dus Financieel vrij worden is niet mogelijk.

- Ik heb geen startkapitaal.

- Ik heb geen netwerk.

-  Ik kan dit niet.

- Jij hebt makkelijk praten.

- Ik heb hier geen tijd voor.

Met het uitspreken van bovenstaande zinnen zul je nooit winnen. Wanneer je niet bereid bent om deze zinnen voorgoed uit je leven te bannen, heeft het eigenlijk ook geen zin om Financieel Vrij te lezen. Je zult nooit tot actie overgaan.

Financieel Vrij is geschreven voor degenen die na het lezen ook écht verandering gaan aanbrengen in hun leven en niet degenen die zichzelf als slachtoffer blijven zien en hier ook naar handelen.

Ben je wel bereid om afscheid te nemen van die uitspraken en gedachten, dan vertel ik je heel graag in mijn boek welke blokkades ik heb moeten overwinnen en hoe ik mijn doel heb bereikt!

Over Janneke van den Brink

Janneke van den Brink was commercieel vastgoedadviseur voordat ze besloot voorgoed te stoppen met werken. Ze richtte het populaire platform Financieel Vrije Vrouw op en reist nu met haar gezin de wereld rond. In Financieel vrij vertelt ze openhartig en eerlijk over haar reis naar financiële vrijheid.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

2
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden