OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Personal finance

  Rubriek

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer
  Toon resultaten

  Personal finance

  Hier vindt u artikelen rond boeken over personal finance en estate planning. Van beleggen en investeren tot bitcoin en pensioen. Voor wie meer voordeel wil van zijn geld.
  27 resultaten
  recensie
  Personal finance
  15 juli 2021
  Margreet Noordanus
  2-3 minuten leestijd
  Samengevat: EenGoedLeven.nu - het boek van Cees Bol is een aanrader! Heel blij dat in dit boek op heldere en duidelijke wijze tal van tips en ideeën bij elkaar zijn gezet (in logische volgorde).
  preview
  Personal finance
  22 juni 2021
  Cees Bol
  3-4 minuten leestijd
  Een goed leven betekent voor iedereen iets anders. Hoe is dat voor jou? Heb jij al een goed leven of worstel je er dagelijks mee? Het is gemakkelijker dan je denkt om je leven te verbeteren. Om niet alleen meer geld te krijgen, maar ook meer vrije tijd én meer grip op je leven. Een preview door Cees Bol.
  interview
  Personal finance
  7 juni 2021
  Paul Groothengel
  5-7 minuten leestijd
  We polderen wat af in Nederland. Maar dat heeft bij het overleg tussen vakbonden en werkgevers slechte gevolgen voor onder andere jongeren, flexwerkers en vrouwen, schetst Martin Pikaart in Het polderkartel. Volgens de mede-oprichter van vakbond AVV heeft de FNV veel te veel macht.
  recensie
  Personal finance
  8 april 2020
  Patrick Davidson
  3-4 minuten leestijd
  Bitcoin Billionairs is het verbijsterende verhaal van de Winklevoss-broers die Marc Zuckerberg aanklaagden en vervolgens de eerste Bitcon-miljardairs werden. Patrick Davidon las het in een ruk uit.
  preview
  Personal finance
  30 maart 2020
  Boris van Hemmen
  4-5 minuten leestijd
  Dit boek geeft elke ondernemer of pensioenbelegger de kans om met zijn vermogen een degelijk pensioen op te bouwen. In deze preview licht Boris van Hemmen, de auteur, een tipje van de sluier.
  recensie
  Personal finance
  19 maart 2020
  Mylene Bouwman
  2-3 minuten leestijd
  Wist je al dat vrouwen vaak beter zijn in beleggen dan mannen? Toch goed om te horen als vrouw, al had ik het niet verwacht. ;) In het boek Blondjes Beleggen Beter legt Janneke Willemse je in 7 stappen uit hoe je zelf simpel (en succesvol) kunt starten met beleggen.
  preview
  Personal finance
  10 mei 2019
  Bernard Schols
  3-5 minuten leestijd
  Vergeet al die tranentrekkende series, romans en films; wie van echt onversneden drama houdt, haalt z'n hart op in het hedendaagse erfrecht. Voorkom ruzie bij de kist zoomt in op spraakmakende erfrechtelijke kwesties en laat zien wat je kunt doen om de geschetste problemen te voorkomen. Een preview.
  preview
  Personal finance
  14 januari 2019
  Ronald Buitenhuis
  2-3 minuten leestijd
  Hoe word je superrijk? Het antwoord vinden we in het nieuwe boek Superrijk in de lage landen van Jos van Hezewijk: heb het toeval aan je zijde, kom ter wereld in een superrijke of welgestelde familie, trouw een rijke man of vrouw, zit in media en speel handig in op mogelijkheden. Slimheid, een paar psychopathische trekjes en verdienen aan het vernietigen van mensen en natuur helpen ook. Overigens zijn superrijken ook niet te beroerd geld te verdienen met oplossing bieden aan problemen, zoals nu met de energietransitie.
  preview
  Personal finance
  13 november 2018
  Gert-Jan Lasterie
  3-5 minuten leestijd
  ‘Bitcoin is de valuta van criminelen. Het is een piramidespel dat meer energie vebruikt dan Tsjechië. Het is grootste bubbel sinds de tulpenbollenmanie.’ Deze meningen over Bitcoin en de achterliggende blockchaintechnologie klinken vast bekend.
  recensie
  Personal finance
  31 mei 2018
  Rene Veldwijk
  4-6 minuten leestijd
  Bij uitgeverij Lenthe Publishers is het boek 'Bitcoin en Blockchain, de ontregelende opmars van de cryptocurrencies' van tech-journalist Herbert Blankesteijn verschenen. Een bespreking.
  preview
  Personal finance
  29 mei 2018
  Herbert Blankesteijn
  3-4 minuten leestijd
  Financiële autoriteiten waarschuwen consumenten voor de koersrisico’s van bitcoin. Maar die risico’s zijn relatief en prima onder controle te houden.
  preview
  Personal finance
  3 januari 2018
  Geert Janssens
  3-5 minuten leestijd
  ‘Voordat ik een fout maak, maak ik die fout niet', zo beschreef Johan Cruijff ooit het mentaal proces dat nodig is om fouten te vermijden. Zowel als voetballer en analist was Cruijff niet de eerste de beste.
  preview
  Personal finance
  13 september 2017
  Ketty Lollia
  3-4 minuten leestijd
  Hoewel de overheid de bevolking aanspoort om financieel op eigen benen te staan, kunnen steeds meer zzp'ers niet rondkomen. In een periode waarin bankrentes verdwijnen als sneeuw voor de zon, is er een persoon die toch gelooft dat Nederlanders financiële onafhankelijkheid kunnen bereiken... door eerst hun emotionele onafhankelijkheid te ontwikkelen. Maar wat is dat eigenlijk? Ketty Lollia geeft hieronder een voorproefje van wat het inhoudt.
  preview
  Personal finance
  16 februari 2017
  Dirk Brounen
  3-4 minuten leestijd
  Waarom klagen wij eigenlijk nog over een terugtrekkende overheid? Dit is de kans om meer regie te nemen over je eigen geluk! Je leest er alles over in het boek Nooit meer slapend arm. Een preview.
  preview
  Personal finance
  15 februari 2017
  Nathalie van Wingerden
  2-3 minuten leestijd
  Heb je ook altijd een stukje maand over aan het einde van je geld? Krijg je stress van je financiën en ben je daar wel een beetje klaar mee? Of zou je gewoon graag nog wat meer overhouden? Dan is De Financiële Detox écht iets voor jou. Een preview.
  preview
  Personal finance
  14 februari 2017
  Michiel van Vugt
  2-4 minuten leestijd
  Waarom stoppen keepers zo weinig penalty's? Hoe komt het dat professionele golfers miljoenen mislopen? Waarom ben je gevoelig voor aanbiedingen? De antwoorden op deze vragen vind je in je gedrag. Vooral financiële beslissingen hebben veel impact op de rest van je leven. Je zou deze dus slim moeten nemen.
  preview
  Personal finance
  11 november 2016
  Sijbren Kuiper
  4-6 minuten leestijd
  Er gebeurt veel in het Nederlandse pensioenstelsel: de AOW-leeftijd is wederom met drie maanden verhoogd, voor 2017 dreigen kortingen in de arbeidsvoorwaardelijke pensioenen, en verschillende politieke partijen willen na de volgende verkiezingen het pensioenstelsel aangrijpend hervormen.
  preview
  Economie
  29 september 2016
  Peter van der Slikke
  2-3 minuten leestijd
  Geloof niet alles wat u over beleggen hoort. U behaalt een hoger rendement en u slaapt een stuk beter als u kiest voor veilig langetermijnbeleggen. Waarom dat zo is leest u in Slow beleggen. Een preview.
  recensie
  Personal finance
  31 mei 2016
  Brigitte Koehler
  2-3 minuten leestijd
  Met Het plakbandpensioen zet Gerhard Hormann je aan het denken over pensioenen. Je hoeft helemaal niet rijk te zijn om te gaan rentenieren. Of 65 –plusser te zijn om met pensioen te gaan. Wil jij hier meer van weten? Dan is dit een boek voor jou!
  opinie
  Mens en maatschappij
  24 december 2015
  Martijn Leijten
  3-4 minuten leestijd
  In deze rubriek analyseren bestuurskundigen van de TU Delft patronen en wetmatigheden waar veel managementboeken soms aan voorbij gaan of voor vanzelfsprekend aannemen. In deze aflevering legt Martijn Leijten uit wat de gevaren zijn van gemiddelden.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden