Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Slachtoffers bestaan niet - Je bent niet wat je meemaakt

Dennis de Getrouwe heeft al meer dan 50 jaar te maken met discriminatie. Dit had een enorme impact op zijn levensgeluk. Heel lang heeft hij zich slachtoffer gevoeld, want dat was hij toch ook? Hij schreef ‘Slachtoffers bestaan niet’ om mensen te helpen om uit de vicieuze cirkel en slachtofferrol te komen.

Dennis de Getrouwe | 3 november 2023 | 2-3 minuten leestijd

In de hedendaagse maatschappij is het vaak een grote uitdaging om op een gezonde manier om te gaan met sociale druk van buitenaf. Denk hierbij aan onrecht, discriminatie, racisme en grensoverschrijdend gedrag. Veel mensen ervaren het gevoel van geleefd te worden en stress ligt op de loer. Het gevolg hiervan is dat we anno 2023 een groeiend aantal burn-outs en andere mentale uitdagingen hebben. Goed voor jezelf zorgen is dan ook noodzakelijk om het stuur stevig in handen te houden, waarmee je in verbinding blijft met je omgeving en vooral met jezelf.

Tegenslag en emoties

Dit klinkt vanzelfsprekend maar dit is het niet. Veelal hebben we niet geleerd hoe we om moeten gaan met tegenslagen en de emoties die daaruit voortvloeien. Zowel vanuit ons ouderlijk huis als op school leren we over het algemeen te weinig hoe je goed voor jezelf moet zorgen, grenzen te stellen en mentaal gezond door het leven te gaan. Hiervoor heb je een set aan tools nodig die we vaak niet in onze rugzak hebben zitten. We zijn dan ook eerder geneigd iets of iemand anders buiten onszelf de schuld te geven of verantwoordelijk te maken voor hetgeen ons overkomt. 

Hulpbronnen

Hoe meer je bewust wordt van je eigen hulpbronnen, hoe meer regie je kunt pakken en zelf kunt navigeren naar elke plek waar jij naar toe wilt. Dit resulteert in acceptatie, rust en meer levensgeluk.

Je hebt nu al de beschikking over alle hulpbronnen die je daarvoor nodig hebt. Wat je in de weg zit, zijn belemmerende overtuigingen, aangeleerd gedrag en niet-helpende patronen. Die zorgen ervoor dat je niet op het gewenste eindpunt aankomt of zelfs vastloopt. Je blijft als het ware op de rotonde rijden, zonder een afslag te nemen. 

Maar de enige die verandering kan brengen ben jij. Jij gaat over jou.

In beweging

In mijn boek Slachtoffers bestaan niet lees je interviews met mensen die rock bottom zijn gegaan en de kracht hebben gevonden om weer vol te gaan genieten van het leven. Met de focus op wat er wèl is, wat er wèl kan en vooral de acceptatie dat het leven diepe dalen en grote hoogten kent. 

Het is mijn levensmissie, om vanuit mijn rol als verbinder, gedragstrainer en coach op gebied van zelfzorg, agressie en diversiteit & inclusie eenieder te inspireren om in beweging te komen. 

‘If you focus on the hurt, you will continue to suffer

If you focus on the lesson, you will continue to grow’

Buddha

Over Dennis de Getrouwe

Dennis de Getrouwe (1972) is naast gedragstrainer, coach en auteur ook ervaringsdeskundige. Hij ziet het als zijn levensmissie om meer inzicht en bewustzijn te creëren, maar tevens met het aanreiken van praktische tools, hoe je een leven kunt leiden waarin jij, ondanks dat ons levenspad diepe dalen kent, de regie voert over je eigen vrijheid en geluk.   

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden