OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
Artikelen in het Online Magazine
Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
Pagina 300 van 19.545 resultaten
recensie
Mens en maatschappij
30 augustus 2019
Elly Stroo Cloeck
4-5 minuten leestijd
We sluiten onze grenzen voor vluchtelingen en immigranten, die de instabiliteit van hun land ontvluchten. Instabiliteit die onder andere wordt veroorzaakt door de corruptie van de heersende elite die hun landen leegroven.
recensie
Reclame en verkoop
29 augustus 2019
Mylene Bouwman
2-3 minuten leestijd
Ondernemers willen verkopen. Ik hoef denk ik niet te vragen hoe relevant een boek is waarin de auteur je vertelt hoe je dat kunt doen.
recensie
Strategisch management
29 augustus 2019
Elly Stroo Cloeck
3-4 minuten leestijd
Zou je jouw dienst kunnen innoveren? Bijvoorbeeld door het (gedeeltelijk) te vervangen door een gestandaardiseerd product? Er zo een Service-As-A-Product van kunnen maken door AI te gebruiken?
column
Internet en social media
29 augustus 2019
Pierre Pieterse
2-3 minuten leestijd
‘Het lijkt me niet waarschijnlijk dat zo’n akelig iemand een groots bedrijf voor de lange termijn kan creëren. Ik geloof domweg niet dat de slechterik uiteindelijk aan het langste eind trekt.’ Aldus hedgefonds-miljardair Julian Robertson die na het lezen van Steve Jobs, de biografie zijn aandelen Apple verkocht.
recensie
IT-management / ICT
29 augustus 2019
Niels van Gorp
1-2 minuten leestijd
In Artificiële Intelligentie in rekrutering beschrijven Decaestecker en Faniel welke mogelijkheden zij zien voor de toepassing van AI in het Human Resources vak in het algemeen en in de rekrutering in het bijzonder.
nieuws
Algemeen management
29 augustus 2019
Bertrand Weegenaar
2-3 minuten leestijd
Overbodig. Te gemakkelijk. Dat is mijn eerste reactie op het boek Tribe of mentors van Tim Ferriss. De opvolger van Tribe of Titans (verkrijgbaar in het Nederlands onder de titel Fit, Rijk & Slim). Aan dat laatste boek is nog wat gedaan, in termen van volgorde, uitwerking, en duiding.
nieuws
Ondernemen
28 augustus 2019
Bertrand Weegenaar
4-5 minuten leestijd
Hij was zelf misschien nog het meest verbaasd toen Steve Jobs hem in de zomer van 2011 voorstelde Apple’s volgende CEO te worden. Tim Cook was sinds zijn overstap van Compaq in 1999 de hard werkende productieman op de achtergrond. Niet bepaald CEO-vlees dus.
recensie
Marketing
28 augustus 2019
Eric van Arendonk
1-2 minuten leestijd
Een merkenboek voor de zorg is opmerkelijk, want zoveel merken zie je in de zorg niet. Power to the people - Sterk merk in de zorg is zo'n boek.
recensie
Algemeen management
28 augustus 2019
Edwin Tuin
In ongeveer 300 pagina schrijft Jitske Kramer in Jam Cultures over diversiteit en inclusie. Al jammend en improviserend dealen met diversiteit en streven naar meer inclusie en dus meedoen, meepraten en meebeslissen ofwel co-creatie.
preview
Ondernemen
27 augustus 2019
Daan Weddepohl
3-5 minuten leestijd
Daan Weddepohl is de oprichter van Peerby, een website waar mensen spullen kunnen lenen en uitlenen. In zijn boek 99 redenen om te stoppen, en toch door te gaan vertelt hij openhartig over de hoge toppen en diepe dalen van een start-upondernemer. Een preview.
interview
Algemeen management
26 augustus 2019
Ronald Buitenhuis
4-5 minuten leestijd
Leiderschap is volgens Gabriël Anthonio, voorzitter raad van bestuur Verslavingszorg Noord Nederland, vooral co-creëren. ‘Het is een illusie dat we op alles grip kunnen hebben als leider.' Anthonio is één van de sprekers op het jaarcongres Psychologie van Leiderschap. Zelf vond hij leiderschapsinspiratie bij zijn opa en zijn meervoudig gehandicapte zoon. ‘Vaak zijn we vooringenomen en vullen we plaatjes in. Echt leiderschap zit in contact.'
interview
Algemeen management
24 augustus 2019
Ronald Buitenhuis
7-10 minuten leestijd
We hebben last van een ‘inclusieparadox'. We willen graag anders, maar houden toch vaak vast aan het oude. We klonen onszelf graag. Zoeken 't liefst ‘gelijksoortigen'. Ons leven is als een orkest dat keurig noten van bladmuziek speelt. Altijd hetzelfde. Jitske Kramer pleit in haar nieuwe boek Jam Cultures juist voor gestructureerde chaos. Kramer: ‘In jamsessies wisselt leiderschap steeds en is muziek nooit hetzelfde.'
recensie
Ondernemen
21 augustus 2019
Rudy Kor
4-5 minuten leestijd
De drie auteurs analyseren wat de disruptie in het werk van advocatuur, accountancy, advies en andere professionals veroorzaakt en beschrijven een nieuw organisatiemodel die de toekomst zeker moet stellen. Ze stellen dat de oude archetypen (ze onderkennen er vijf) van professionele diensten steeds minder voldoen: de gentlemen's club is te star; de corporation is niet meer slagvaardig; allianties en flexfirms zijn te verblijvend en te veel gericht op de korte termijn; Brains en in-house services zijn voor professionals ook geen bevredigende oplossing.
recensie
Leiderschap
15 augustus 2019
Renée Braken-Krol
2-3 minuten leestijd
Wat heeft de leider van nu nodig? En welke zelfkennis is essentieel? Charlotte Staats heeft haar eigen trainingsbureau en is programmaleider voor topambtenaren in Nederland en beschrijft aan de hand van theorie over Persoonlijk leiderschap, wat de leider van nu nodig heeft. Een combinatie van theorie en direct toepasbare opdrachten, om jouw baan als leidinggevende leuk te houden!
interview
Strategisch management
12 augustus 2019
Pierre Spaninks
7-10 minuten leestijd
Merkstrateeg Fons van Dyck stelt zich in De onsterfelijke onderneming de vraag hoe een bedrijf overleeft in disruptieve tijden. Vakgenoten noemen het een werk van wereldklasse. Alle reden om de auteur op te zoeken voor een interview. ‘Bij Apple is alleen de identiteit nooit veranderd. Al het andere wel.'
interview
Algemeen management
8 augustus 2019
Lydia Lijkendijk
4-5 minuten leestijd
Er zijn veel begaafde mensen met briljante ideeën die hun verhaal niet goed over de bühne weten te brengen. Dat is een doorn in het oog van Pacelle van Goethem. Zij onderzocht wat overtuigende mensen precies doen wat hen zo overtuigend maakt. Dat wil zij geven aan de mensen met de goede ideeën: de leiders en de creatievelingen die wel inhoud hebben maar nog geen charisma. Want je kunt natuurlijk genoegen nemen met een plek in de schaduw. Maar waarom zou je dat doen?
preview
Ondernemen
7 augustus 2019
Rob Wagenaar
5-8 minuten leestijd
Het zijn boeiende tijden waarin we leven. Nou wordt dat in elke tijd geclaimd, maar voor professional service firms lijken de ontwikkelingen nu cruciaal.
interview
Mens en maatschappij
5 augustus 2019
Jeroen Ansink
6-8 minuten leestijd
Met kunstmatige intelligentie zal op den duur elke routinebaan worden vervangen door machines. Wat betekent dat voor managers? ‘Concurrentievoordeel komt nog steeds van je mensen.'
preview
Leiderschap
5 augustus 2019
Chiel van der Linden
3-5 minuten leestijd
Vitamine P - is niet geschikt voor iedereen. Het gaat buiten de box van de bestaande theorieën en modellen. Het is uitsluitend geschikt voor ‘first movers' met een open mind, die durven doen wat wérkt.
recensie
Leiderschap
2 augustus 2019
Bert Peene
4-5 minuten leestijd
Het woord ‘teamability’ kenden we nog niet. Het is nieuw en bedacht door Roderick Göttgens, die het introduceerde om aan te geven wat hij verstaat onder ‘de elitevorm van teamwork’ ofwel ‘high performance teams’. En die term kennen we wel. Daar is in de loop der jaren al meer over geschreven. Alleen hebben al die publicaties in de praktijk teleurstellend weinig resultaat opgeleverd.