OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
Artikelen in het Online Magazine
Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
Pagina 697 van 19.539 resultaten
column
19 december 2012
Rob Beltman
2-3 minuten leestijd
Waar zit die koopknop toch in het hoofd van mijn klant? En hoe druk ik daar zo hard en zo vaak mogelijk op? Dat schijnt een vraag te zijn waar veel marketeers mee worstelen. Laatst was ik weer op zo’n congres met visionaire neuro-guru’s. En dan bedoel ik met ‘neuro’ niet de (ver)kenners van de financiële toekomst van Noordelijke Eurolanden, maar de heren breinpeuteraars die de commerciële exploitatie van neurosciences voorstaan. Nou ja, in de ogen van deze Neuro’s zal ik ook wel een Zeuro zijn...ik vind het niks.
column
19 december 2012
Pierre Pieterse
2-3 minuten leestijd
Zou er wel eens iemand tegen een generaal zeggen dat hij moet denken als een manager? Ik waag het te betwijfelen. Niet dat een generaal helemaal niets van doen heeft met management en organisatie, maar de doelen van een militaire en commerciële organisatie lopen nogal uiteen.
preview
Marketing
19 december 2012
Pierre Pieterse
2-3 minuten leestijd
In Red de winkel!, het even logische als verwachte vervolg op Het einde van winkels?, schetst Cor Molenaar de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail en internet, de consequenties daarvan voor de leefbaarheid van plaatsen, winkels en onroerend goed. Het hele boek is een vlammend pleidooi voor verandering, niet omdat het kan maar omdat het moet!
recensie
Coaching en trainen
19 december 2012
Yolanda van Heese
Coaching is een groeiend vakgebied en wordt in veel organisaties succesvol ingezet, al dan niet door een externe coach. Kennis en inzichten in coachingsmethoden en -technieken breiden zich nog steeds uit. Met 'Het Coachingstechnieken Boek' geeft Susan van Ass een overzicht van 49 coachingstechnieken, dat coaches kan helpen om in aansluiting op de ontwikkelvraag van coaches het juiste instrument in te zetten.
recensie
Verandermanagement
19 december 2012
Erik de Vries
1-2 minuten leestijd
De opmars van de sociale- en neurowetenschappen gaat ook aan het managementgilde niet ongemerkt voorbij. In het voetspoor van Dick Swaab, Daniel Kahnemann en hun vele populair-wetenschappelijk opererende collega’s verschijnen er de nodige boeken over gedragsverandering en interventies op de werkvloer. Gedraag je! van Gerald Morssinkhof is hier een exponent van, en een goede ook!
nieuws
Marketing
18 december 2012
Hans van der Klis
‘Maurits Kaptein ontwikkelde op basis van psychologie en technologie een manier om ook online bezoekers individueel te beïnvloeden door rekening te houden met hun persoonlijke voorkeuren, dankzij zogenaamde beïnvloedingsprofielen,’ zo lezen we op het omslag van het boek Digitale verleiding. En dat gaat de wereld van online marketing op zijn kop zetten, zo betoogt de auteur in een interview met Managementboek Magazine. Maar gooit de cookiewet geen roet in het eten?
interview
Marketing
18 december 2012
Hans van der Klis
5-7 minuten leestijd
De online marketing staat voor een revolutie. In plaats van dat de impact van de marketing afneemt naarmate het bereik groeit, zoals historisch gezien altijd het geval is geweest bij massamedia, zullen consumenten op internet steeds persoonlijker benaderd kunnen worden. Hoe dat in zijn werk gaat, laat wetenschapper en ondernemer Maurits Kaptein zien in zijn boek Digitale verleiding.
recensie
Reclame en verkoop
17 december 2012
Nico Melkert
Het is een verademing om vakliteratuur te lezen van mensen met inhoudelijk verstand van zaken, die bovendien nog dagelijks met hun voeten in het bluswater staan. 'Verkoop jezelf' van organisatieadviseur Bart Groothuis is zo'n pareltje, dat het kopen meer dan waard is en dat na het lezen ervan tot tevredenheid stemt.
interview
Psychologie
17 december 2012
Erik de Vries
5-7 minuten leestijd
Wat zouden we soms graag gewoon even ‘gedraag je’ willen zeggen tegen medewerkers, tegen collega’s, en tegen bazen. Maar meestal doen we dat gelukkig niet, want de kans dat er wordt geluisterd, is minimaal. En al wordt er wel geluisterd, de kans dat dat dan effect sorteert, is minder dan minimaal. Wat dan wel? Gerald Morssinkhof weet raad! Wie iets wil veranderen, heeft kennis nodig van menselijk gedrag.
nieuws
Algemeen management
14 december 2012
Nienke van Oeveren
3-4 minuten leestijd
Menno Lanting is bezig met het derde boek uit zijn drieluik. Connect! won de prestigieuze Managementboek van het Jaar van 2011, vorig jaar verscheen Iedereen CEO en in februari verschijnt deel 3: De slimme organisatie. Tijdens een prélaunchboekevent gaat Lanting in op de vraag hoe je social media slim inzet voor je hele organisatie.
column
Economie
14 december 2012
Pierre Pieterse
3-4 minuten leestijd
Toen eens aan Microsoft werd gevraagd hoe ze omgingen met de crisis, luidde het verrassende en ook onverwachte antwoord dat men besloten had daar even niet aan mee te doen. Crisis? Wat nou crisis!
nieuws
Strategisch management
14 december 2012
Hans van der Klis
3-4 minuten leestijd
In hun in januari te verschijnen Groot Innovatie Modellenboek hebben Frank Kwakman en Ruud Smeulders veertig modellen bijeen gebracht die organisaties helpen met innoveren. ‘In Nederland is een schreeuwend gebrek aan nieuwe producten en diensten’, zo verklaart Kwakman zijn interesse in het onderwerp.
column
13 december 2012
Dirk-Jan de Bruijn
2-3 minuten leestijd
Ons land wil sterker uit de crisis komen. Begrijpelijk. Maar waarom verzilveren we die kansen dan niet die door een andere positionering van ICT? Om zo end-to-end werkprocessen slimmer in te richten? Want technisch kan het al!
recensie
Werk en loopbaan
13 december 2012
Ronald Buitenhuis
2-3 minuten leestijd
De generatie XYZ dendert over u heen? Heeft u als manager of gevestigde orde uw toekomst al wel zeker gesteld? Of vreest u ook snel over de houdbaarheidsdatum heen te zijn? Dan moet u Onbeperkt houdbaar van Jeroen Busscher even lezen!
nieuws
Psychologie
12 december 2012
Pierre Pieterse
Dan Ariely was even in Nederland om zijn boek Heerlijk oneerlijk (The (Honest) Truth about Dishonesty) te promoten. Het kan niemand zijn ontgaan, want elk zich zichzelf respecterend magazine drukte een interview met hem af (ja, wij ook), en elk zichzelf respecterend podium had een prominente plek voor deze rasperformer gereserveerd.
column
Verandermanagement
12 december 2012
Jaap Boonstra
5-8 minuten leestijd
Makelaars zijn niet mijn vrienden. Ik vertrouw ze niet. Dat wantrouwen is diepgeworteld en gebaseerd op ervaringen twintig jaar geleden. En op recente ervaringen.
recensie
Strategisch management
12 december 2012
Nico Jong
1-3 minuten leestijd
Eind jaren '80 schreef professor Annemieke Roobeek al regelmatig over 'strategie van onderop'. Tot een boek van haar hand over dit onderwerp kwam het echter niet. Maar op basis van de theorie ontwikkelde Hans Hubers, directeur Strategie en Innovatie, samen met medewerkers de strategie voor de ANWB. Geïnspireerd door theorie en praktijk schreef hij 'Iedere medewerker strateeg'.
recensie
Strategisch management
12 december 2012
Martin van Staveren
3-5 minuten leestijd
In de aanzwellende mediastroom over ons Nederland is onlangs een boek over risicomanagement toegevoegd: 'Risico – Risico en risicomanagement in Nederland'. Het eerste wat na de hippe oranje en paarse cover opvalt, is de dikte, welgeteld 697 pagina's. Het is dan ook een bundel met bijdragen uit wetenschap en praktijk, samengesteld door drie hoogleraren op het gebied van veiligheid en risicomanagement. En al mis ik een paar aandachtsgebieden, het is een waardevol naslagwerk geworden.
interview
Algemeen management
12 december 2012
Pierre de Winter
7-10 minuten leestijd
In zijn derde boek, Duurzaamheid @ the speed of passion, beschrijft ondernemer/auteur/spreker Leen Zevenbergen wat duurzaamheid in zijn ogen is en hoe ondernemers er succesvol mee om kunnen gaan. ‘Duurzaam is gewoon doen wat je geleerd hebt tijdens je opvoeding.’
column
11 december 2012
Jaap Boonstra
2-3 minuten leestijd
Waarom pleiten nog zoveel mensen voor het creëren van een ‘sense of urgency’ als het om veranderen gaat. Dit denken is achterhaald. In onze huidige tijd gaat het om het creëren van verlangen en een ‘sense of belonging’.