Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Boekenlijst

De inspiratie voor Fundament van Succes

Het boek Fundament van Succes, van ZZP naar Miljoenenbedrijf is ontstaan dankzij 10 jaar ondernemerservaring, 15 interviews met geweldige ondernemers, én de honderden boeken die ik in de loop van de jaren las! Een aantal van deze geweldige boeken zet ik in dit lijstje in het zonnetje!

Femke Hogema | 24 oktober 2022

Boeken geven mij altijd inspiratie en energie. Dankzij het lezen van boeken krijg ik nieuwe ideeën en blijf ik altijd innoveren! Deze boekenlijst is voor ondernemers die klaar zijn voor de volgende stap met hun bedrijf!

Brian Moran, Michael Lennington

The 12 Week Year

De 12 Week Year was zo'n pareltje wat ik jaren geleden ontdekte en niet meer los liet. Brian Moran leert de lezer dat het maken van jaarplannen niet handig is. Een jaar is te lang. Hij adviseert om 12 weken vooruit te plannen. Binnen 12 weken kun je veel voor elkaar krijgen, en het is tegelijkertijd kort genoeg om enige druk te ervaren. Brian Moran leert ons vervolgens hoe je je 12 wekendoelen super concreet maakt zodat je iedere dag precies weet wat je te doen staat!

Michael Gerber

The E-myth Revisited

De E-myth van Michael Gerber is een echte ondernemers klassieker. De E-myth maakt haarscherp helder waarom vrijheid in ondernemerschap meestal een Mythe is. Dat ondernemerschap veel vaker betekent dat je keihard moet werken en dat je daar maar matig voor betaalt krijgt. En de E-myth legt Michael Gerber vervolgens ook uit wat je te doen staat. Een van de dingen die ik van de Emyth leerde, is om naar je bedrijf te kijken als naar een Mc Donalds. Want waar je ook een Mc Donalds binnenloopt, je krijgt altijd dezelfde hamburger. En de directeur van Mc Donalds heeft die hamburgers niet allemaal persoonlijk gecheckt. En daar kunnen we als ondernemer veel van leren! (En dat staat eerlijk gezegd helemaal los van je mening over Big Macs, ik eet die ook liever niet ;-))

Mark Tigchelaar, Oscar de Bos

Focus Aan/Uit

Focus Aan/Uit is een must read voor ondernemers. Mark Tigchelaar en Oscar de Bos leren ons wat Focus is, waarom het zo belangrijk is dat we focus aan (en uit!) zetten en hoe je dat vervolgens doet. De constante afleiding van je telefoon en social media is killing voor je focus. En iedereen die nog denkt dat hij daar geen last van heeft, houdt zichzelf voor de gek ;-) Ik vond focus Aan/Uit echt een tof boek. Ik haalde er super praktische tips uit. Een tip: Zet alle social media meldingen uit. Dat kost je een paar minuutjes en levert je vele uren focus tijd op!

Stephen Covey

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Dit boek moet eigenlijk iedereen lezen. Ondernemer, of gewoon... mens. De 7 habits van Steven Covey je meer en meer eigen maken, maakt je blijer en succesvoller. In mijn boek (Fundament van Succes) sta ik o.a. stil bij Covey's 'Cirkel van Invloed en Cirkel van Betrokkenheid'. De cirkel van invloed bevat al die dingen waar je zelf invloed op hebt: je gedachten, je gedrag en je beslissingen. De cirkel van betrokkenheid bevat zaken waar je geen invloed op hebt, maar het kan jóu wel beïnvloeden. In de cirkel van betrokkenheid zitten aspecten als het weer, de economie, de situatie in de wereld en wat anderen tegen jou zeggen. Het is de uitdaging om het onderscheid te zien tussen de cirkel van invloed en de cirkel van betrokkenheid en je te richten op de dingen waar je wél invloed op hebt. Het is zaak om te beseffen waar je wel en waar je geen invloed op hebt en om je te richten op datgene waar je wel invloed op hebt. En meestal zijn dat jouw beslissingen.

Elke Wiss

Socrates op sneakers

Elke Wiss schreef een paar jaar geleden Socrates op Sneaker. Een super leuk en praktisch boek over communicatie van mens tot mens. Een boek wat echt iedereen zou moeten lezen. Het maakt gesprekken zoveel mooier, oprechter en waardevoller! Ik vond het helemaal te gek dat Elke een bijdrage aan Fundament van Succes wilde leveren! De paragraaf over 'denken' (wat is dat, wat is het niet, waarom is nadenken zo belangrijk en hoe stimuleer je denken) ontstond samen met Elke. En Elke gaf ook de aanzet om een paragraaf toe te voegen over creativiteit.

Femke Hogema

Fundament van succes

Bovenstaande boeken vormden allemaal inspiratie voor Fundament van Succes. In Fundament van Succes behandel ik de 8 elementen die op orde moeten zijn om je bedrijf duurzaam en winstgevend te laten groeien: De Ondernemer; Waarde; Strategie; Missie, Visie & Kernwaarden; Marketing & Sales, Team, Systemen & Processen; Financiën en Juridische zaken; Duurzaamheid. 'Fundament van succes' geeft jou als groeiondernemer het totaalplaatje en helpt je te bepalen op welk element jij moet focussen om de volgende stap te zetten. Het is een compleet handboek, maar tegelijkertijd heel persoonlijk en vol verhalen. Ik deel mijn eigen reis, en interviewde voor dit boek vijftien succesvolle ondernemers over hun reis. Al die verhalen inspireren, leiden tot nieuwe inzichten en geven energie.

Over Femke Hogema

Femke Hogema is eigenaar van Profit First Professionals en Healthy Finance. Ze inspireert ondernemers om een financieel gezond en winstgevend bedrijf te bouwen en ze leidt boekhouders, accountants en businessexperts op tot Winstadviseur / Profit First Professional.

Profielpagina van Femke Hogema

Wat vond u van deze lijst?

1
0

Deel dit artikelOok een boekenlijst maken?

Bent u geïnspireerd geraakt door deze boekenijst en wilt u zelf een lijst maken? Dat kan!

Over Femke Hogema

Femke Hogema is eigenaar van Profit First Professionals en Healthy Finance. Ze inspireert ondernemers om een financieel gezond en winstgevend bedrijf te bouwen en ze leidt boekhouders, accountants en businessexperts op tot Winstadviseur / Profit First Professional.

Profielpagina van Femke Hogema

Wat vond u van deze lijst?

1
0

Deel dit artikelOok een boekenlijst maken?

Bent u geïnspireerd geraakt door deze boekenijst en wilt u zelf een lijst maken? Dat kan!

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden