Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

MEER Moois - Zwanenbroeders, Aleksandra en de Aziatische keuken

Bij Managementboek lezen we meer dan alleen managementboeken, en we delen graag wat we lezen. In deze aflevering van MEER Moois vertellen Managementboekcollega’s Liza, Karin en Marjan welk boek hen pakte.

Marjan Maandag | 12 mei 2022 | 2-3 minuten leestijd

Liza’s keuze

Eerlijk is eerlijk, dit kookboek heb ik 100% uitgekozen op de cover. En in het echt… is het nog véél mooier! Mijn bescheiden collectie kookboeken is een pareltje rijker. In Emma's Amazing Asia Vega neemt auteur/kok Emma de Thouars je mee op een reis door de Aziatische keuken. Erg fijn vind ik het hoofdstuk waarin uitgelegd wordt met welke basis ingrediënten je je voorraadkast moet vullen. Door alleen al alle verschillende types sojasaus in de winkel weet ik nooit waar ik moet beginnen. Dit hoofdstuk geeft een goed overzicht. Emma’s boek geeft je een geweldig uitgangspunt voor ingrediënten, technieken en recepten. In het laatste hoofdstuk staat een aantal basisrecepten zoals zelf chili-olie maken en een basisbouillon. Mijn volgende uitdaging: Japanse rijst met een soja-eidooier.

Karins keuze

Een thriller die zich afspeelt in een stad die je goed kent, in dit geval ’s-Hertogenbosch. En die gaat over een broederschap die je alleen van naam kent: de Lieve Vrouwe Broederschap (onofficieel de Zwanenbroeders). Dat maakt zo nieuwsgierig dat je het wel moét lezen. Zonder al te veel te vertellen kan ik je Zwanenbroeders aanraden: meerdere moorden, een eeuwenoud religieus genootschap dat zich huisvest vlakbij de Sint-Jan, drugscriminaliteit, achtervolgingen. Kortom spannend, lekker weg te lezen in de zon dit voorjaar. Goed detail: auteur René van Rijckevorsel schrijft voor Elsevier en is zelf lid van de Lieve Vrouwe Broederschap.

Marjans keuze

De Libris Literatuurprijs 2022 heeft ze niet gewonnen, Lisa Weeda. Jammer, want ik vind dat ze hem met Aleksandra, dat wel de shortlist had gehaald, dubbel en dwars verdiende. Een bijzonder boek, dat nu in alle media als “verbazend actueel” wordt omschreven, maar dat al een klein half jaar vóór het begin van de oorlog in Oekraïne verscheen en dat wat mij betreft ver uitstijgt boven de actualiteit. Een must read voor iedereen die zich interesseert voor de geschiedenis van Rusland en de Sovjet Unie. Want hoewel het een roman is (gebaseerd op het leven van haar in Oekraïne geboren grootmoeder Aleksandra) waarin Weeda prachtige, creatieve toeren uithaalt met heden en verleden, bevat het boek een indrukwekkende historische beschrijving van wat er de afgelopen eeuw in Rusland en Oekraïne écht gebeurd is. Razend knap en onvergetelijk.

(En o ja: Wormmaan van Mariken Heitman won wel de Libris Literatuurprijs 2022.)

Lees!! Boeken bieden rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek en Jongbloed vind je naast management-, juridische en computerboeken gewoon alle boeken. Bekijk ons totale aanbod.

Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden