Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Bezos-biograaf spoort biologische vader Amazon-oprichter op

Jeff Bezos is misschien wel de meest succesvolle ondernemer van dit moment. De oprichter van internetwinkel Amazon kan zich meten met Walmart als retailer, met Apple als producent van e-readers en tablets, en met IBM als verschaffer van data-opslag. Met een vermogen van meer dan 27 miljard dollar is de 49-jarige Bezos, die bekendstaat om zijn bulderende lach, de op achttien na rijkste man ter wereld.

Jeroen Ansink | 14 oktober 2013 | 1-2 minuten leestijd

Voor de biografie Mr. Amazon, die woensdag wereldwijd verschijnt, heeft de Amerikaanse journalist Brad Stone met honderden (voormalige) vrienden van Bezos gesproken. Het resultaat is volgens weekblad Businessweek een ‘explosief nieuw verslag’ dat ‘alles wat u weet over Bezos zal veranderen’. Hoe precies, daar moeten we nog even op wachten: de Nederlandse uitgever mag vooraf geen proeven verspreiden op straffe van een flinke boete. Maar in de Businessweek van deze week licht Stone een tipje van de sluier op met een exclusieve voorpublicatie.

Daaruit blijkt alvast dat Stone kosten nog moeite heeft gespaard om het verhaal boven water te krijgen. Hij heeft zelfs Bezos’ biologische vader weten op te sporen, die afstand deed van zijn ouderlijke rechten toen zijn ex-vrouw Jackie in de jaren zestig in het huwelijk trad met de Cubaanse immigrant Miguel Bezos.

Ted Jorgensen, die een fietsenwinkel heeft op nog geen vijftig kilometer afstand van Amazons distributiecentrum, had geen idee dat zijn enige zoon nog in leven was, laat staan dat hij de scepter zwaait over een miljardenbedrijf. Of de ontdekking ook tot een persoonlijk weerzien met Jeff leidt laat Stone nog even in het midden: de voorpublicatie eindigt als Jorgensen via een Youtube-filmpje ontdekt dat zijn biologische zoon dezelfde schaterlach heeft als hij.

Over Jeroen Ansink

Jeroen Ansink is financieel-economisch journalist en werkt in New York als correspondent voor FEM Business, Management Team, Forum en Fortune.com. Voor Managementboek schrijft hij interviews. Ansink voltooide een vrij doctoraal in de Letteren aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en behaalde het certificaat Business Journalism aan de Wharton Business School aan de Universiteit van Pennsylvania.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden