Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Opinie

De top 3 van Karin de Galan

Karin de Galan is oprichter van de galan school voor training en heeft vele jaren ervaring als trainer van trainers. Ze heeft een eigen methode ontwikkeld om deelnemers aan trainingen succesvol nieuwe kennis en vaardigheden te laten leren. Onlangs verscheen haar succesvolle boek Goed voor de groep. Welke boeken hebben haar geïnspireerd?

Nienke van Oeveren | 18 september 2013 | 1-2 minuten leestijd

1 Excellent onderhandelen door Roger Fisher, William Ury, Bruce Patton
‘Wat ik zo mooi vind aan de Harvard-methode uit Excellent onderhandelen is de open grondhouding. Je zit niet tegenover elkaar, maar naast elkaar. Je bent open over je eigen belangen en vraagt naar die van je gesprekspartner. Dat vereist goede gespreksvaardigheden; in de communicatie mag het best spannend worden en toch bewaak je een goede verstandhouding. Ik viel erg voor deze Harvard-methode, heb er jarenlang mensen in getraind en geef er nu train-de-trainers in. ’

2 Provocative therapy door Frank Farrelly
‘Zeker vijftien jaar geleden vond ik Provocative therapy in een boekhandel in Londen. Op de traptreden van de winkel heb ik anderhalf uur zitten lezen. Pas later heb ik het boek gekocht; ik vond het toen te duur. Fascinerend vind ik dat Farrelly humor gebruikt; wat mensen stiekem denken, vergroot hij uit met humor. Dit maakt coaching en ook trainingen licht en luchtig; de ellende mag er zijn, maar je gaat er niet onder gebukt. Humor helpt enorm, daarmee komt er ruimte om te veranderen.’

3 Er zijn fouten gemaakt (maar niet door mij) door Carol Tavris, Elliot Aronson
‘Over dit recente boek ben ik heel enthousiast. Veel trainers zijn bang om fouten te maken, om een 7 of zelfs 6 te krijgen bij een evaluatie. Het mooie is dat Tavris en Aronson laten zien dat dit universeel is. Mensen kunnen slecht tegen fouten maken, omdat ze dan gaan twijfelen aan hun zelfbeeld. Daardoor zijn ze geneigd fouten lang te ontkennen. In mijn nieuwste boek heb ik hun theorie vertaald naar de praktijk van trainers. Accepteer dat fouten maken niet leuk is, herken wanneer je jezelf rechtvaardigt en probeer dat tijdig te zien en ervan te leren.

Over Nienke van Oeveren
Nienke van Oeveren is redacteur van managementboeken. Via haar bedrijf Boekredactie begeleidt zij auteurs bij het uitgeven van boeken en ook werkt zij voor gevestigde uitgevers. Zij heeft Nederlands en Book and Digital Media gestudeerd en werkte jarenlang bij Managementboek.nl.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden