Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Podcast

Manon Bongers

‘Je kunt coachees laten voelen dat ze over grenzen heen gaan’

Bij het coachen vanuit de positieve psychologie gaat de aandacht vooral uit naar het stimuleren van de autonomie bij mensen, waardoor ze beter kunnen functioneren. Hierover gaat Willem van Leeuwen in podcast De Boekenpraktijk in gesprek met Manon Bongers.

Karin de Zwaan | Aad Goudappel | 24 februari 2022 | 1-2 minuten leestijd | 1 persoon vond dit artikel nuttig

Bongers is auteur, coach en eigenaar van het bureau Bongers & Partners, gespecialiseerd in gedragsverandering. Waarin ze ook diverse coachopleidingen verzorgd. Haar boek Coachen vanuit de positieve psychologie is hieruit voortgekomen.

In het boek geeft Manon veel tools en uitleg voor coaches die met positieve psychologie aan de slag willen. Een van de dingen die ze aangeeft is dat het belangrijk is om als coach altijd eerst in te checken bij jezelf als coach: ‘Zorg dat je stevig gaat zitten, geaard en in contact met jezelf. Daarna kun je beter onderscheid maken tussen jezelf en de coachee wat helpt om objectief waar te nemen.’

In de aflevering heeft Manon het over een aantal van de tools voor de dagelijkse coachpraktijk zoals het coachcontract, Transactionele Analyse, het gevoel-o-gram, het masker van de lach en meer. Willem laat haar dit toepassen in coachadvies voor Marco Borsato en Marc Overmars. Waar zouden zij moeten beginnen als ze gecoacht willen worden op gedragsverandering?

LUISTER DE AFLEVERING

De Boekenpraktijk is een podcast van Managementboek. Presentator Willem van Leeuwen onderzoekt elke twee weken samen met auteurs hoe de theorie van managementboeken aansluit bij de praktijk. Luister naar de nieuwe aflevering van De Boekenpraktijk hieronder.

Of open de podcast op SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of YouTube

Over Karin de Zwaan
Karin is marketeer bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

1
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden