Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Remote leiderschap - actueel boek over de toekomst van werk – op afstand

Remote werken: door de coronacrisis was het van de ene op de andere dag voor bijna alle Nederlanders een nieuwe realiteit. De lockdown bracht het remote werken in een stroomversnelling en de verwachting is dat we nooit meer helemaal zullen teruggaan naar hoe het was. Ik geloof dat dit hét is moment om door te zetten. In mijn boek Remote leiderschap staat ik stil bij wat remote werken betekent voor organisaties en voor leiderschap in het bijzonder.

Arjen Banach | 19 juni 2020 | 1-2 minuten leestijd

De toekomst van werk

Werken op afstand heeft blijvend een prominente plaats ingenomen in ons werkende leven. Sinds de coronacrisis gaat het niet meer om een handjevol medewerkers dat eens per week vanuit huis werkt. Thuiswerken vindt op grotere schaal plaats en dat dwingt organisaties om hun manier van werken drastisch te veranderen. Remote leiderschap transformeert tot een noodzakelijke eigenschap voor leidinggevenden nu remote werken een onontkomelijke toekomst vormt voor de manier waarop we werken.

Remote werken van a tot z

Cultuur en leiderschap spelen een cruciale rol bij remote werken. Succesvol remote kunnen werken is om die reden een leiderschapsvraagstuk. Aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden ga ik in op alle aspecten van remote leiderschap: zoals hoe ga je om met verandering, hoe houd je verbinding, draagt iedereen bij aan vernieuwing en weet je van elkaar wat er speelt?

De zes thema’s van remote werken

Remote leiderschap introduceert zes thema’s waar je als leidinggevende direct mee aan de slag móet: want ik ben van mening dat het belangrijkste is dat je in beweging komt. Die thema’s (zoals radicale transparantie, experimenteren en outputgericht werken) zijn niet zomaar gekozen, ze zijn cruciaal voor het voortbestaan van iedere organisatie. Per thema licht ik een best practice uit van organisaties die je voorgingen. Het boek stoomt je zo klaar om de uitdaging van het remote werken voor de volle honderd procent aan te gaan.

Arjen Banach is een veelgevraagd spreker op het gebied van organisatieontwikkeling, innovatie, duurzame inzetbaarheid en werkgeluk. In 2019 werd hij uitgeroepen tot een van de meest veelbelovende sprekers in Nederland. Als host van de podcast ‘Energie aan het Werk’ trekt hij langs de opvallendste werkgevers.

Over Arjen Banach
inspirator, spreker, auteur van 'Organisatievibe'

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden