Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Jam Cultures - 'Een prachtig uitgevoerd boek'

Jam Cultures van Jitske Kramer is een prachtig uitgevoerd boek geïllustreerd met korte verhaaltjes, ervaringen uit de reizen van de auteur en grappige intermezzo's over diversiteit en inclusie.

Elly Stroo Cloeck | 14 juli 2020 | 1-2 minuten leestijd

Jammen gaat over samen muziek maken, al improviserend. Je kwetsbaar opstellen, je eigen muziek zo goed mogelijk laten klinken, vertrouwen hebben in de ander. Jam Cultures is dus samen improviseren met cultuurverschillen, je eigen geluid laten horen èn de ander accepteren.

Het boek Jam Cultures van Jitske Kramer bestaat uit verschillende delen:
- Onderscheid, over stereotypen en onze neiging tot klonen.
- Macht, over apenrotsen en wie het voor het zeggen heeft.
- Waarheid, over hoe we met verschillende waarheden om kunnen gaan.
- Vertrouwen, over de energie die ontstaat uit ongemak.
- Lef, over risico nemen om te kunnen jammen in flow en met uitersten.

Jam Cultures is een prachtig uitgevoerd boek geïllustreerd met korte verhaaltjes, ervaringen uit de reizen van de auteur en grappige intermezzo's over diversiteit en inclusie (‘Je bedoelt dat vrouwen ècht meer moeten gaan verdienen?' is de verbaasde reactie na een sessie over inclusiviteit op een accountantskantoor, waarbij deeltijdwerk en ongelijke beloning op de agenda stonden.) Heel veel nieuwe inzichten die inderdaad als een jam-sessie, zonder al te veel structuur, over je uitgestort worden.

Elly Stroo Cloeck is project- en interim-manager op het gebied van Finance, Internal Audit en Risk Management via haar bedrijf ESCIA. Daarnaast schrijft ze recensies en samenvattingen van managementboeken.

Over Elly Stroo Cloeck

Elly Stroo Cloeck is project- en interim-manager op het gebied van Finance, Internal Audit en Risk Management. Daarnaast schrijft ze recensies en samenvattingen van managementboeken.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden