Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Digitale diensten regisseren - Nuttig voor een brede doelgroep

Op 21 april 2020 lanceerde Ronald Israels via YouTube, want coronatijd, zijn boek Digitale diensten regisseren. De auteur is principal consultant bij Quint; een organisatie die andere organisaties helpt bij het realiseren van hun digitale transformatie.

Christel Deckers | 20 juli 2020 | 2-3 minuten leestijd

Het is een goede tijd om een dergelijk boek te lanceren. Iedereen probeert vanuit huis zijn activiteiten op digitale wijze voort te zetten. En enige regie daarop is wel op zijn plaats.

Digitale diensten regisseren is als het produceren van een film: beeld, licht en geluid kunnen separaat worden opgenomen, maar dienen wel synchroon te worden afgespeeld. De vraag is: Hoe kun je het beste de rol van regisseur invullen? Daar gaat dit boek over.

Digitale diensten regisseren staat vol heldere schema’s, tabellen en figuren. Die komen vanuit vele invalshoeken, zoals bijvoorbeeld agile werken. De auteur neemt ons aan de hand door het bestaande ICT-landschap en de nieuwe ontwikkelingen die daarin geïntegreerd dienen te worden komen uitgebreid aan bod.
Een ingewikkeld speelveld waarin het meer dan noodzakelijk is dat er regie zit of komt om de integratie van nieuwe en bestaande ICT-structuren in goede banen te leiden.
Hoe richt je die regiefunctie goed in zonder bureaucratische ballast? Op deze vraag geeft Israels uitgebreid antwoord. Hij geeft bovendien vele voorbeelden en tips.

Digitale diensten regisseren is geschikt voor ervaren CIO’s die hun werkpraktijk willen verbeteren aan de hand van de aangeboden methoden en technieken. Daarnaast is het geschikt voor beginnende regisseurs. Zij kunnen dit boek als handleiding gaan gebruiken. Studenten krijgen een beeld hoe een rol als regisseur eruit kan zien.
Het is ook nuttig voor Raden van Bestuur (die de regierol kunnen entameren en faciliteren) en wat mij betreft ook voor Raden van Toezicht (wiens rol het is om toe te zien op ICT binnen organisaties).

Een mooie samenvatting van Digitale diensten regisseren luidt wat mij betreft: Regie is een werkwoord! Want regie betekent zowel besturen als ook orkestreren en daarna tenslotte integreren. Ik wens u veel succes met uw eigen film!

Christel Deckers is een zeer ervaren bestuurder, adviseur en commissaris zowel binnen de zorg als in het onderwijs. Zij is gepromoveerd aan de Business School of Economics in Nijmegen en doet nu onderzoek aan de Erasmus Universiteit naar Bestuur en Toezicht in de zorg. Kernwoorden in haar werk zijn: We doen het samen, met plezier naar je werk en de juiste mens op de juiste plek: www.christeldeckers.nl.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden