Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

NLP voor coaches en trainers - 'Een fijn boek'

Nog nooit gehoord van NLP, maar wel geïnteresseerd in de onbewuste processen onder (succesvol) gedrag en communicatie? Dan moet je absoluut het boek van Roderik Kelderman eens lezen. Zijn boek legt de basis van neurolinguïstisch programmeren uit en geeft je een hoop opdrachten, zodat je meteen de theorie in de praktijk kan brengen.

Mylene Bouwman | 1 maart 2021 | 1-2 minuten leestijd

Mensen die NLP inzetten, gaan ervan uit dat je zelf jouw gedrag kan beïnvloeden. Maar ook dat je succes kan leren en dat je alles (voor verandering) al in je hebt. Dit wordt regelmatig ingezet in de coachwereld om mensen te helpen uit hun vaste patronen te komen en ander gedrag aan te leren.

Het heeft alles te maken met heel erg goed worden in analyseren en waarnemen. Zodra een coach weet en ziet welke gedragingen de coachee laat zien in de praktijk, zoals oogpatronen en taalgebruik. Vervolgens kan de coach hier op in gaan spelen en de ander spiegelen.

Ideaal boek voor coaches en trainers

Naar mijn mening is dit boek van Roderik Kelderman ideaal voor coaches en trainers die nog niet bekend zijn met NLP. Roderik legt in zijn boek de basis uit van NLP: wat is het precies, waar kun je het voor inzetten en hoe ga je er praktisch mee aan de slag?

Zo krijg je eerst de volledige uitleg van de basisprincipes van NLP en leer je daarna wat ‘rapport' is en waarom je dit altijd eerst moet verkrijgen, voordat je aan de slag kan gaan met de tools voor gedragsverandering. Maar daarna mag je meteen helemaal los gaan met bekende tools, zoals ankeren, chunken en zelfs het overwinnen van fobieën en allergieën.

Direct aan de slag (met bonusmateriaal)

Aan het eind van ieder hoofdstuk komt Roderik met een hoop praktische opdrachten. Zo  breng je de theorie meteen in de praktijk. Waardoor je enerzijds voor jezelf kan testen of je het echt door en door begrijpt. Maar anderzijds het ook meteen kan inzetten gedurende jouw eigen sessies met klanten.

Alsof de opdrachten in het boek nog niet genoeg zijn, komt Roderik met extra bonusmateriaal online. Zo krijg je bijvoorbeeld nog meer dan 20 demo's van de NLP-tools, oefeningen en een inkijkje bij de opleiding NLP Basis Practitioner.

Oftewel het boek NLP voor coaches en trainers is een fijn boek voor iedereen die de basis van NLP wil leren en daar direct mee aan de slag wilt gaan.

Over Mylene Bouwman

Mylène Bouwman is online rechterhand op het gebied van social media en het schrijven van blogs. Van advies tot het volledig uitbesteden van je online kanalen.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden