Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Hé, lekker ding - 'Laat zien waar vrouwen mee dealen'

Dit wordt geen lange recensie. Eigenlijk zou ik Hé lekker ding, 365 dagen vrouw van Naeeda Aurangzeb hier integraal willen overtypen. Inclusief flaptekst. Want de 365 voorbeelden die Aurangzeb presenteert in dit boek, laten zien hoe vrouwen dagelijks te maken krijgen met micro-agressies.

Liesbeth Tettero | 10 november 2021

Hé lekker ding, 365 dagen vrouw bevat zeer korte dialogen tussen de auteur of een kennis (v) en mannen. In werk- en privésituaties: tijdens vergaderingen, in de bus en tram, op het terras, bij omroepen, tijdens workshops, noem maar op. Met onbekende passanten, studenten, collega’s, politici, collega’s en vrienden. Waarbij de opmerkingen van de mannen variëren van ‘grapjes’ en mansplaining tot beledigingen en ronduit intimidatie.

Grappenmakers

Ok, ik noem er eentje dan. Een relatief niet heel heftige, die veel vrouwen maar al te goed zullen herkennen. In de koffiehoek van het Haagse stadhuis. Aurangzeb: ‘Roelof maakt iets te vaak ongepaste opmerkingen’. Hoge ambtenaar Adrie: ‘Roelof is een grappenmaker, maar hij gaat nooit te ver. Iets meer gevoel voor humor zou je sieren’. Er zijn helaas nog veel Adries in deze wereld.

Overdenken

Heb je nog geen kalender voor volgend jaar? Geen probleem: besteed iedere dag een paar seconden aan het lezen van een ‘hoofdstuk’ in Hé lekker ding: 365 inzichten waarom feminisme nodig is, en een heleboel tijd aan het overdenken en bespreken ervan.

Over Liesbeth Tettero

Liesbeth Tettero is trainer en coach in het openbaar bestuur (www.publice.nl) en van ambitieuze vrouwen (www.feministerie.nl). 

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden