Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

PRINCE2 voor professionele projecten

Tanja van den Akker heeft een PRINCE2 foundation lesboek geschreven. Het boek volgt, zoals vele andere (les)boeken over PRINCE2 de hoofdstukindeling van het officiële PRINCE2 manual. Het boek leest vlot weg.

Henny Portman | 23 september 2016 | 1-2 minuten leestijd

Er zijn al vele boeken over PRINCE2 geschreven dus wat voegt dit boek toe? Uiteraard valt over smaak of schrijfstijl niet te twisten, voor het begrijpen op foundation niveau van PRINCE2 dekt het boek m.i. de lading.

Als extra maakt de auteur gebruik van een drietal cases als rode draad door het boek. Het fictieve opleidingsinstituut Business Training Services is een organisatie waar een aantal projecten worden uitgevoerd:

- Het implementeren van een cursusadministratiesysteem

- Het ontwikkelen van een PRINCE2 training

- Het kopen en inrichten van een eigen leslocatie

Aan de hand van de cases, krijg je als lezer verschillende op de cases gebaseerde managementproducten of overwegingen voorgeschoteld.

Denk hierbij aan de Business Case voor de cursistenadministratie, Productbeschrijving van een uitnodiging voor de nieuwe PRINCE2-training, gedeeltelijke risicoprofielmatrix en Risicoregister, een aantal Configuratie-Itemrecords van het PRINCE2 training project, de Projectorganisatie, etc.

Ik had graag gezien dat het hoofdstukje over het op maat maken (tailoring) wat meer aandacht had gekregen. Enerzijds geeft de auteur aan dat dit niet noodzakelijk is om dit onderdeel voor het PRINCE2 Foundation examen te beheersen (en dat is m.i. correct), anderzijds geeft de auteur aan dat het op maat maken voor klein(re) projecten de belangrijkste behoefte is voor het merendeel van de deelnemers aan een Foundation training, wat een uitgebreidere beschrijving van het op maat maken zou rechtvaardigen. Diegenen die hier toch meer van willen weten kan ik verwijzen naar Integrating PRINCE2, een boek over tailoring.

Over Henny Portman

Henny Portman is eigenaar van Portman PM[O] Consultancy en biedt begeleiding bij het invoeren en verbeteren van project-, programma- en portfoliomanagement inclusief het opzetten en verder ontwikkelen van PMO's. Hij is auteur en blogger en publiceert regelmatig artikelen.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden