Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Hoe manage ik mijn manager?

Ik vind dat Marco Cevat gelijk heeft met zijn observatie dat succesvolle mensen altijd beginnen met iets positiefs te zeggen. Ik vind met hem dat gul zijn met complimenten één van de belangrijkste én eenvoudigste manieren is om collega's te inspireren.

Erwin van de Pol | 30 augustus 2002

Ik vind ook dat zoveel mogelijk positieve woorden gebruiken handig is, omdat negatieve woorden de schijn wekken dat de situatie hopeloos is. Ik vind naast positieve woorden, ook positieve cijfers belangrijk.

Ik vind dit boek dan ook een 10 waard. Ik vind de oproep om geen oordeel te geven door elke zin met 'ik vind' te beginnen in plaats van met 'het is', navolgenswaardig. Maar dat levert onleesbare recensies op. En onleesbare boeken. Cevat vindt van alles. Vrijwel elke alinea van het boek is buitengewoon stellig. Bladzijde na bladzijde gaat het humorloos voort. Een paar lullige cartoons en een de stuipen op het lijf jagende cover maken het er niet beter op.

In de loop der jaren heb ik veel boeken over dit soort onderwerpen met plezier gerecenseerd. Het is allemaal geen onzin wat er in dit boek staat, maar de curieuze mengeling van oude koek, taalkundige duiding en een nieuwe managementhype (we hebben het nu voortaan over smartER), begonnen mij al lezende steeds meer tegen te staan. Dat is bij het onderwerp dat in dit boek aan de orde komt op zich een prestatie en een dikke 10 waard. Vind ik.

Over Erwin van de Pol

Drs. Erwin van de Pol CMC RGVME is werkzaam als organisatieadviseur bij Rijnconsult. Van de Pol heeft enige honderden publicaties over management en maatschappelijke ontwikkelingen op zijn naam staan. Hij heeft een aantal professionele prijzen gewonnen waaronder de Management Essay Prijs en Kunst & Zaken Adviseurs Award.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden