Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Hoe manage ik mijn manager?

Het uitgangspunt van dit boek, waarin de medewerker verantwoordelijkheid neemt voor het goed functioneren van zichzelf en zijn manager, juich ik van harte toe.

Marion Hoeffgen | 10 september 2002

Ik heb het aangeschaft omdat de titel mij aansprak. De vele concepten, 'checklists' en figuren zijn inzichtelijke en lichtvoetige materialen om te gebruiken in ontwikkeltrajecten voor medewerkers. Het geeft op een concrete wijze handen en voeten aan het begrip 'zelfsturing'.

Voor mensen die meer verantwoordelijkheid willen nemen geeft dit boek kijk op allerlei aspecten (visies, rollen, motivatie, vaardigheden) die hierin een rol spelen. Vanuit een constructieve en doelgerichte werkwijze voorzien medewerkers hun manager van de juiste vragen en informatie om goed werk te kunnen leveren. Door huidige ontwikkelingen in organisaties groeien de rollen van manager en medewerker naar elkaar tot een samenwerkingsrelatie op basis van 'smarter' geformuleerde doelen.

Het boek is geschreven vanuit een positieve instelling, waarbij naar mogelijkheden in plaats van beperkingen wordt gekeken. De schrijver heeft een consistent verhaal. Medewerkers voor wie de inhoud van dit boek gesneden koek is raad ik aan om hun eigen talenten te managen. Wie weet ontwikkelen zij zichzelf tot (interim) manager, trainer of adviseur op een wijze waarbij zij hun eigen medewerkers kunnen leren om hun manager te managen.

Over Marion Hoeffgen
Marion Hoeffgen is werkzaam bij Leren en creëren.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden