Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Wij weten meer dan ik

Opensourcing, crowdsourcing, Web 1.0, Web 2.0... Iedereen die snel zijn of haar kennis op dit gebied wil bijspijkeren komt een heel eind met 'Wij weten meer dan ik'. In uiteenlopende voorbeelden laten Barry Libert en Jon Spector zien hoe opensource gebruikt kan worden.

Mariska Fennema | 15 december 2008 | 2-3 minuten leestijd

Opensourcing of crowdsourcing is een proces waarbij taken die werknemers traditioneel vervullen, worden overgelaten aan een groep internetgebruikers. Denk bijvoorbeeld aan het laten waarderen van producten op websites door klanten. Met name op het gebied van productontwikkeling heeft crowdsourcing successen opgeleverd: Firefox, Linux en Wikipedia zijn maar enkele voorbeelden.

Uit online samenwerking zijn nieuwe businessmodellen voortgekomen, zoals bijvoorbeeld Skype en onlineveilingen op Ebay. Er zijn veel interessante ontwikkelingen gaande op dit gebied. Cambrian House bijvoorbeeld is een interessant businessconcept voor crowdsourcing, omdat communityleden zelf een concept of idee kunnen inleveren en via crowdsourcing verder kunnen laten ontwikkelen, of erachter kunnen komen dat het niet levensvatbaar is. Er komen steeds meer geluiden dat user generated content, waar crowdsourcing in mijn ogen ook toe behoort, niet lang meer gratis aangeleverd zal worden wanneer derden op de een of andere manier aan de content geld verdienen.

Bij Cambrian House heeft men daar al op ingespeeld en kunnen communityleden 'cambros' en royalty's verdienen. Goede ideeën inbrengen of het leveren van een bijdrage aan idee-ontwikkeling levert op die manier zeker iets op. 'Wij weten meer dan ik' staat bol van de voorbeelden over crowdsourcing. Deze zijn gerangschikt naar de verschillende manieren waarop men crowdsourcing kan gebruiken. Zoals voor productinnovatie, het verbeteren van de service, verlagen van de verkoopkosten, veranderen van werkmethodes, zakelijke groei en het inrichten en besturen van organisaties. Het boek gaat met name in op de voordelen die crowdsourcing kan opleveren en die zijn er volop. De nadelen komen heel kort aan bod en hebben dan vooral betrekking op het slecht leiden van de community. Het gaat erom dat een organisatie een goede samenwerking opbouwt met de community en bij cruciale aspecten zelf regie in handen houdt. Zo zou dit boek oorspronkelijk geschreven worden door de community van Barry Libert en Jon Spector (www.wearesmarter.org), maar de eigenlijke tekst, de verschillende onderwerpen en het grafisch ontwerp zijn op de traditionele wijze gemaakt. Dit bleek namelijk toch de snelste en makkelijkste manier te zijn. De inhoud van het boek is een combinatie tussen inzichten van de community over de verschillende onderwerpen en research door de auteurs. Het leiden van een community doet ook een beroep op de creativiteit. Aangezien dit boek dus eigenlijk door heel veel mensen is gemaakt, ontstond het probleem hoe de royalty's verdeeld moesten worden. De auteurs hebben daar iets op bedacht: de royalty's van het boek worden afgedragen aan goede doelen. En iedereen die mee heeft meegewerkt aan het boek, krijgt een gelijke stem in de selectie van de goede doelen die het geld van de royalty's gaan krijgen. Het boek is compact en leest prettig weg. Het bevat geen diepgaande theorieën, maar heeft vooral een praktische benadering. De vele voorbeelden geven een goed beeld van de ontwikkelingen op dit gebied en kunnen zeker dienen als inspiratiebron.

Over Mariska Fennema

Mariska G.A. Fennema MBA Werkzaam als manager marketing & communicatie bij RTV Utrecht en behaalde haar Executive MBA bij Business School Nederland.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden