Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

En nu laat ik mijn baard staan (herziene editie)

In 'En nu laat ik mijn baard staan' beschrijft Leen Zevenbergen dat de noodzaak is dat bedrijven, en dus de mensen die er werken, de ruimte krijgen om creatief te zijn, want volgens hem is creativiteit essentieel voor het voortbestaan van bedrijven. Daarnaast benadrukt hij dat, als je toch in werkende leven zo'n 40.000 uur doorbrengt op de zaak zit, je maar beter werk kunt doen dat je leuk vindt. Hij schrijft op een leuke en toegankelijk manier en met veel anekdotes. Hij is namelijk oprichter van een 15-tal bedrijven, waaronder Bolesian en Escador.

Sonja de Bruin | 23 mei 2013

Het boek is een echt bladerboek; je hoeft het niet van voor naar achter te lezen, maar je kunt er die ideëen uitpikken die je aanspreken. Een leuk voorbeeld is het geven van een cijfer aan de werkdag door de werknemers. Hieruit valt (op lange termijn) veel te halen. En de uitspraak 'survival of the happiest', geïnspireerd door Darwin (of eigenlijk Herbert Spencer) is er eentje die mij bijblijft. De vormgeving is leuk en kleurig, alleen een ramp voor kleurenblinden onder ons (ik); mijn man moest mij er op wijzen dat bepaalde woorden in kleur waren gemarkeerd...

'En nu laat ik mijn baard staan' was in 2007 (terecht) Managementboek van het Jaar en in 2009 is een herziene versie uitgebracht, waaraan, op verzoek van de lezers, een zelfwerkbijlage is toegevoegd. Ik kan mij alleen niet aan indruk onttrekken, als ik dit stuk lees, dat de schrijver het niet leuk vond om dit te schrijven. Ik ben benieuwd of meer mensen deze ervaring hebben.

Over Sonja de Bruin

Sonja de Bruin is oprichter en eigenaar van Themis Consultancy. Themis Consultancy verleent diensten op het gebied van Quality Assurance en Process Improvement aan bedrijven die zich bezighouden met software- en/of systeemontwikkeling.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden