Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Beweging in gedrag

‘Beweging in gedrag’ is primair geschikt voor diegenen die in hun werk veel te maken hebben met gedragsveranderingen binnen en buiten de eigen organisatie. Hierbij valt te denken aan communicatieadviseurs, communicatiemanagers, projectleiders en (middle) managers.

Hanneke Tinor-Centi | 31 maart 2016

Om mensen te bewegen tot verandering moet je van goeden huize komen. Telkens opnieuw blijkt dit een uitdaging. Hoe kun je er nu voor zorgen dat mensen bijvoorbeeld gezonder gaan eten of medewerkers beter samenwerken? Natuurlijk begint het allemaal bij het bestaande gedrag. Zonder gedrag, geen gedragsverandering. Gedrag kent bepaalde principes, eigenaardigheden zo je wilt. Naast achtergrondinformatie, theorie en praktijkvoorbeelden zijn er verschillende modellen in het boek opgenomen die kunnen helpen om effectief te werken aan gedragsverandering. Buiten deze uiteenzetting van de theorie en de uitleg van de aanpak wordt de uitwerking gedragsverandering bij interne en externe stakeholders beschreven. De theorie wordt ondersteund met voorbeelden die laten zien hoe gedragsverandering er in de praktijk uit kan zien. Stoker en Morssinkhof opereren vanuit de Academie voor gedragsverandering. Hun expertise en praktijkervaringen op het gebied van mensen, gedrag, communicatie en verandering hebben zij gebundeld in dit boek. ‘Beweging in gedrag’ is een boek met een theoretisch fundament en een directe link naar de dagelijkse praktijk van gedragsverandering. De auteurs hebben vanuit de praktijk een aantal jaren gegevens verzameld. Deze gedegen research heeft zijn vruchten afgeworpen. Dit boek biedt namelijk op zeer praktische wijze inzicht in veel herkenbare problematieken. De onderdelen van onder meer filosoof Jurgen Habermas en oud-hoogleraar psychologie Robert Cialdini worden door de auteurs naadloos in het boek opgenomen waardoor een fijne combinatie ontstaat van theorie, tabellen, modellen en praktische checklists.

Over Hanneke Tinor-Centi
Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, tekstschrijver, boekrecensent en boekmarketeer.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Gerald Morssinkhof, Trijnie Stoker
Beweging in gedrag

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden