Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Generatie V

Veerkracht. Ik vind het zo’n mooi woord! En een schitterende eigenschap om te hebben. In mijn beleving niet alleen voor de doelgroep van ‘Generatie V’ van Yolanda Buchel en Sandra van der Maarel: de veertigers en vijftigers onder ons.

Daniëlle de Jonge | 19 februari 2014

Als bijna V-er bladerde ik vol nieuwsgierigheid door ‘Generatie V’ en werd al snel gegrepen door de verschillende onderwerpen. Auteurs Yolanda Buchel en Sandra van der Maarel slaan met Generatie V de spijker op de kop als het gaat om boeiend zelfinzicht, niet bij de pakken neerzetten en het heft in eigen hand nemen. Nuchter en op luchtige wijze bovendien, en dat maakt het een heerlijk boek om te lezen. Sterker nog, het is voor mij persoonlijk een van de leukste boeken die ik sinds tijden van kaft tot kaft met stijgende interesse heb gelezen. Knap detail: alle hoofdstukken beginnen met een ‘V-woord’. Van vallen en verdiepen tot vertragen en voorwaarts. Beide auteurs zijn in het dagelijks leven actief met het begeleiden van teams en individuen bij verandering. Diverse mooie cases die zij zijn tegengekomen in de praktijk zijn verwerkt in het boek. Denk aan plotseling ontslagen worden of een mentale promotie. Zo ontstaat er herkenbaarheid voor u als lezer. Overigens tonen Buchel en Van der Maarel ook hun eigen kwetsbare kant, compleet met de worstelingen en vragen die zij in het leven als V-ers tegenkomen. Quotes die aan het denken zetten maken het boek tot een fijne, positieve confrontatie om na te gaan hoe u omgaat met veranderingen die leeftijd gewild en ongewild met zich meebrengt. En dan erbij: u kiest er voor hoe u met de veranderingen omgaat. Dit boek is een fijne tool om u te helpen. Wat het boek krachtig maakt zijn de vele oefeningen en opdrachten. Lezen alleen is er niet bij: u moet aan de slag als u zoveel mogelijk profijt wilt halen uit de wijze lessen voor uw generatie. Overigens zijn alle testen, opdrachten en meer ook bijzonder geschikt voor iedereen onder of boven de V-leeftijd. Leerzaam voor wie meer zelfkennis en -inzicht wil hebben. De (psychologische) achtergronden zorgen voor de nodige verdieping. De vier elementen over het ontwikkelen van veerkracht geven stof tot nadenken. Het vertragen en verduren is nog best een uitdaging in de huidige tijd vol verwachtingen. Verlichten en verstevigen vraagt om loslaten en vervolgens de doorstart naar nieuwe kracht in het leven met voorwaarts leren. Het vallen en verdiepen laat zien hoe u omgaat met de ongemakjes die u tegen kunt komen op uw nieuwe pad. Echt een boek om te lezen, herlezen en actief mee te werken. Rek u uit als een elastiekje en voel de veerkracht (weer) stromen!

Over Daniëlle de Jonge

Daniëlle de Jonge – spreker, trainer en bestsellerauteur. Helpt bedrijven om zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden